Julkalendern 2019
Smygtitt för julkalendern 2019 är här! - Foto: TT

Här är första smygtitten på årets julkalender ”Panik i tomteverkstan”

Årets julkalender, ”Panik i tomteverkstan”, är en rolig och fartfylld julsaga för hela familjen. Berättelsen utspelar sig på Nordpolen och vi ser Pernilla Wahlgren och Per Andersson i huvudrollerna.


Julen närmar sig med stormsteg och om lite mindre än en månad får vi se första avsnittet av SVT:s efterlängtade julkalender   ”Panik i tomteverkstan”.

I år får vi följa en tomtefamilj som bor på en hemlig plats på Nordpolen – en plats där generationer av tomtar har bott och tillverkat leksaker till alla barn i över 200 år. 

"En riktig smällkaramell" 

Men tomtens popularitet har minskat eftersom allt fler barn har slutat tro på tomten, vilket gör att den magiska världen är i fara. 

– Årets julkalender är en riktig smällkaramell och uppfyller många av publikens önskningar med snö, tomtar och sagokänsla. Självaste jultomten har huvudrollen och klassiska svenska traditioner är invävda i historien. Det är rött, varmt, knarrigt och doftar granbarr. Men kanske viktigast av allt: historien passar flera generationer. Vi hoppas att den här julkalendern lyckas lämna små mjuka spår av optimal julkänsla och stämning i bröstet, säger Johanna Gårdare, programchef SVT Barn, i ett pressmeddelande. 

Pernilla Wahlgren spelar tomtemor i årets julkalender. Bildkälla: TT 

Pernilla Wahlgren som tomtemor 

I huvudrollerna ser vi Pernilla Wahlgren som tomtemor och Per Andersson som tomtefar. Vi ser också Christina Schollin, mamma till Pernilla Wahlgren, i rollen som hennes mamma även i julkalendern.  

Premiär för ”Panik i tomteverkstan” i SVT1 och SVT Barn söndag 1 december kl 8.45 och kl 18.45. Publiceras på SVT Play kl 02.00. 

Se smygtitten av "Panik i tomteverkstan" i klippet ovan! 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på julkalendern?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.