Torsdag 15 Apr
Stockholm

Här är första smygtitten på årets julkalender ”Panik i tomteverkstan”

Julkalendern 2019
Smygtitt för julkalendern 2019 är här!. Foto: TT

Årets julkalender, ”Panik i tomteverkstan”, är en rolig och fartfylld julsaga för hela familjen. Berättelsen utspelar sig på Nordpolen och vi ser Pernilla Wahlgren och Per Andersson i huvudrollerna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Julen närmar sig med stormsteg och om lite mindre än en månad får vi se första avsnittet av SVT:s efterlängtade julkalender   ”Panik i tomteverkstan”.

I år får vi följa en tomtefamilj som bor på en hemlig plats på Nordpolen – en plats där generationer av tomtar har bott och tillverkat leksaker till alla barn i över 200 år. 

"En riktig smällkaramell" 

Men tomtens popularitet har minskat eftersom allt fler barn har slutat tro på tomten, vilket gör att den magiska världen är i fara. 

– Årets julkalender är en riktig smällkaramell och uppfyller många av publikens önskningar med snö, tomtar och sagokänsla. Självaste jultomten har huvudrollen och klassiska svenska traditioner är invävda i historien. Det är rött, varmt, knarrigt och doftar granbarr. Men kanske viktigast av allt: historien passar flera generationer. Vi hoppas att den här julkalendern lyckas lämna små mjuka spår av optimal julkänsla och stämning i bröstet, säger Johanna Gårdare, programchef SVT Barn, i ett pressmeddelande. 

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren spelar tomtemor i årets julkalender. Bildkälla: TT 

Pernilla Wahlgren som tomtemor 

I huvudrollerna ser vi Pernilla Wahlgren som tomtemor och Per Andersson som tomtefar. Vi ser också Christina Schollin, mamma till Pernilla Wahlgren, i rollen som hennes mamma även i julkalendern.  

Premiär för ”Panik i tomteverkstan” i SVT1 och SVT Barn söndag 1 december kl 8.45 och kl 18.45. Publiceras på SVT Play kl 02.00. 

Se smygtitten av "Panik i tomteverkstan" i klippet ovan! 

Tittar du på julkalendern?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela