Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SMHI varnar: Kraftigt snöfall på väg in över landet

- 08/11/2019, 08:27 -

SMHI varnar för problem med snö och blötsnö under fredagen, på vägarna kan det också bli problem med ishalka.

Det är ett lågtryck från Atlanten som ställer till det för svenskar som vill ta sig hem till helgen. Nu utfärdar SMHI flera klass 1-varningar för kraftiga snöfall i både sydöstra Värmland, mellersta och norra Örebro län. 

Snön kan falla både som snö och blötsnö och det finns även en risk för att det blir ishalka på vägarna eftersom nederbörden är någonting emellan snö och regn.

Snö på fler platser i landet

Det väntas mellan två till fem centimeter snö men det är enligt SMHI osäkert hur mycket som kommer att lägga sig på vägarna då temperaturen i övrigt är mild. 

Snö kommer även falla längre norrut i landet men inte i samma mängder och så att det ställer till problem i samma utsträckning som i Värmland och Örebro, detta skriver även Expressen om. 

Så ta det lugnt på vägarna på vägen hem till tacokväll och plocka fram vantar och mössa ur garderoben om du inte redan gjort det.

MER: Så får du bort isen från bilrutan på 5 sekunder