Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Singles day – här är allt du behöver veta

- 08/11/2019, 10:32 -

Slutet av november månad är allmänt känt för att kallas shoppingmånaden. Men det finns en dag som smyger under radarn – singles day. Vi reder ut frågetecknen om den relativt okända dagen.

Slutet av november månad är allmänt känt för att kallas shoppingmånaden och bjuder på några spektakulära dagar såsom black friday och Cyber monday innan julhetsen träder i full kraft.

Men redan den 11 november infaller det en dag som alltmer med associeras med shopping – singles day.

Nyheter24 reder ut frågetecknen gällande shoppinghögtiden som smyger under radarn.

Singles day

Singles day är dagen då vi firar alla singlar runtom i världen.

Dagen firas varje år den 11/11, anledningen till valet av dag beror på att datumet 11/11 består av fyra ettor och ska känneteckna ensamma personer.

Singles day härstammar från Kina och har firats sedan av kinesiska studenter sedan 1990-talet, men blev senare en allmän dag för alla singlar i landet.

Numera har dagen blivit allt mer etablerad över hela världen, och även tagit Sverige med storm. 

Shoppinghögtid

Men fenomenet singles day är inte bara dagen då vi firar och är stolt över att vi är singlar.

Dagen anses även vara den största dagen för online-shopping och kännetecknas för att dra in mer pengar än vad till exempel shoppinghögtider som black friday och cyber monday genererar.

Dagen har tidigare inte kännetecknats som en shoppingdag i Sverige, men numera har även den svenska e-handeln hakat på trenden. 

Det officiella datumet för shoppinghögtiden är satt till nu på måndag, men många företag smygstartar redan nu under helgen.  

Läs även: Experten tipsar: Det här ska du tänka på under Black Friday

Hade du koll på singles day?