Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Galna tricket: Så får du toaletten ren – billigt och miljövänligt

- 09/11/2019, 08:34

En kvinna har delat med sig av världens lifehack för att rengöra toaletten, som både är snällt mot plånboken och miljön.

Att städa toaletten toppar väl inte listan över de roligaste sysslorna i hemmet. 

Är man inte noggrann med det så kan det leda till att gammal smuts fastnar, vilket inte är superfräscht – speciellt inte om det inte ens är dina egna orenligheter som etsat sig fast i botten av toaletten.

Just detta var en kvinna i Storbritannien med om.

Fick tipset från en podcast

Hon delade nämligen ett inlägg i Facebook-gruppen "Extreme Couponing UK" där hon förklarade att hon under en längre tid försökt få bort smuts som legat i toaletten sedan tidigare ägare av bostaden.

"Jag gissar på att de som bodde här innan inte städade toaletten särskilt ofta! Jag har provat allt, skrubbat och använt blekningsmedel", skriver hon i inlägget.

Men efter att ha lyssnat på en podcast tog hon sig an ett tips, varpå smutsen försvann direkt.

Används för kroppsrengöring

Vad är tricket då, undrar ni?

Jo, pimpsten. 

Pimpsten används ofta för handrengöring eller för att få bort döda hudceller på kroppen. Det är också vad som gör att jeans får den där "stentvättade" looken.

Bra för miljön

Pimpstenen, som även är bra för miljön, köpte hon på ett apotek för inte mycket pengar alls. Nu har hennes inlägg delats och kommenterats av över fem tusen personer.

"20 kronor på mitt lokala apotek har sparat mig hundratals kronor! Varsågoda", avslutade hon i sitt inlägg, skriver Mirror.