Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu är det klart! Så ska Greta Thunberg ta sig till Madrid

- 13/11/2019, 09:12

Nu är problemet med att ta sig över Atlanten till klimattoppmötet i Madrid, äntligen löst för Greta Thunberg.

Greta Thunbergs stora visit i Nordamerika ser ut att gå mot sitt slut. Tanken var att den 16-åriga klimataktivisten skulle stanna kvar på andra sidan Atlanten ända fram tills december, det för att kunna delta i klimattoppmötet i Santiago i Chile.

Men på grund av oroligheter i huvudstaden meddelade den chilenska regeringen att mötet inte kunde hållas där. Kort därefter slogs det fast av mötet skulle hållas i Madrid istället – något som gav Thunberg lite huvudbry, då hon inte visste hur hon skulle ta sig över Atlanten igen.

Greta Thunberg tweet
Greta Thunberg berättar nyheten på Twitter. Bildkälla: Twitter /@gretathunberg

Får hjälp – av youtubers

Men nu ser det ut att vara ordnat för Thunberg. På Twitter meddelar hon att en lösning har hittats och kanske oväntat nog så är det några australiska youtubers som står för den.

"Jag är så glad att kunna meddela att jag förhoppningsvis hinner till COP25 i Madrid. Jag har blivit erbjuden en skjuts från Virginia på den 48 fot långa katamaranen La Vagabonde", skriver Thunberg.  

Hon berättar vidare att det är Elayna Carausu och Riley Whitelum, som brukar dokumentera sina resor på Youtube och Nikki Henderson, en brittisk äventyrare, som står för lösningen.

Om allt går enligt planerna så börjar resan tillbaka till Europa redan imorgon. 

MER: Rockbandet U2 hyllade Greta Thunberg – mitt under konserten