Det slutliga priset på enkelbiljetterna kommer då att landa på 37 kronor för standard och 25 kronor för reducerad. Idag kostar enkelbiljetterna 45 kronor respektive respektive 31 kronor.
Det slutliga priset på enkelbiljetterna kommer då att landa på 37 kronor för standard och 25 kronor för reducerad. Idag kostar enkelbiljetterna 45 kronor respektive respektive 31 kronor.

SL sänker biljettpriset – så billigt blir det nu

Nu kommer priset för digitala enkelbiljetter i SL:s app att sänkas. Ändringen kommer att träda i kraft 3 januari 2020.


Nyheter24 har tidigare skrivit om när det stod klart att priset för SL–korten skulle höjas. Nu står det även klart att priset för digitala enkelbiljetter kommer att justeras, priset ska nämligen sänkas.

3 januari 2020 kommer priset för månadskortet att höjas med 40 kronor. Den nya kostnaden för ett månadskort hamnar då på 930 kronor. Även det reducerade månadskortet kommer få en höjning och kommer att kosta 620 kronor, uppger Stockholm Direkt.

SÄNKS MED ÅTTA OCH SEX KRONOR

Men en biljett kommer också att bli billigare. Det är enkelbiljetterna som köps via SL–appen. Priset på standardbiljetten kommer att sänkas med åtta kronor, och den reducerade biljetten kommer att sänkas med sex kronor.

Det slutliga priset på enkelbiljetterna kommer då att landa på 37 kronor för standard och 25 kronor för reducerad. Idag kostar enkelbiljetterna 45 kronor respektive 31 kronor. 

SÅ MÅNGA GÅNGER MÅSTE DU ÅKA FÖR ATT TJÄNA PÅ ENKELBILJETT

En del har tidigare åkt med reskassa för att tjäna in några slantar och slippa köpa månadskort. När det nu går att använda den digitala appen som reskassa och priserna kommer att ändras kommer du att behöva köpa max 25 resor för att tjäna några slantar i månaden.

HAR TIDIGARE SKILJT 13 KRONOR BEROENDE PÅ VAR MAN KÖPT BILJETTEN

Anledningen till sänkningen motiveras genom att det inte är rimligt att enkelbiljetter digitalt tidigare har varit dyrare än andra biljettformer. Det har tidigare varit billigare att åka med reskassa än att köpa en digital biljett direkt. Sänkningen kommer att innebära att det blir lika dyrt att åka med reskassa som med SL–appen.

Priset kommer alltså att vara detsamma oavsett om biljetten köps via app, reskassa, spärr, automat eller hos ett ombud. 

LÄS MER: Klart: Nu höjs priset för SL-kortet igen – så dyrt blir det

SL
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att det är bra att priset sänks?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.