Forsvunna-sexaringen-fran-Farjestaden-hittad
Försvunna sexåringen från Färjestaden hittad - Foto: Google Maps

Försvunna pojken hittad vid liv – med okänd man

En sexårig pojke försvann under torsdagen från sitt hem i Färjestaden. Under fredagen anhölls en kvinna misstänkt för egenmäktighet. Senare under fredagen hittades Jones vid liv, uppger Missing People till Aftonbladet.


Nyheter24 har tidigare skrivit om den sexåriga pojken som försvann under torsdagen från sitt hem i Färjestaden på Öland. Polisen sökte hela natten och bad allmänheten om hjälp. Nyheter24 skrev då om hur pojken såg ut vid försvinnandet.

Pojken försvann från sitt hem i Färjestaden på Öland vid 15–tiden under torsdagen. Under fredagen anhålls en kvinna misstänkt för egenmäktighet med barn. 

Kvinnan uppges ha en relation till pojken. 

EGENMÄKTIGHET MED BARN

Egenmäktighet med barn är ett brott enligt 7 kap 4 § Brottsbalken. Det typiska för brottet är att en förälder egenmäktigt hindrar barn från att vistas hos den förälder som har vårdnaden.

Om du vet något om Jones eller har uppgifter till polisen så ring 114 14. Be att bli kopplad till ledningscentralen i polisregion Syd. Ser du pojken just nu eller har akut information att lämna om försvinnandet ring 112.

Jones hittad vid liv på ett tåg

Senare under fredagen hittades pojken vid liv, uppger Missing People till Aftonbladet. Han ska ha hittats på ett tåg i Osby, tillsammans med en okänd man. 

– Pojken är välbehållen, säger Patrik Fors, polisens presstalesperson till Expressen

Tips från allmänheten

Det ska ha varit ett tips från allmänheten som ledde polisen till att kontrollera tåget. Polispatrullen gick ombord när tåget stannade i Osby. 

Mannen har nu hämtats till förhör, även han misstänkt för egenmäktighet med barn. Pojken kommer att överlämnas till sociala myndigheter, skriver polisen på sin hemsida.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen, som tidigare häktats misstänkta för grovt skyddande av brottsling, har nu släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.