Det var inte vad kvinnan hade beställt som låg i paketen...
Det var inte vad kvinnan hade beställt som låg i paketen... - Foto: Google Earth, Austria Federal Police

Beställde klänning – fick 25 000 ecstasy-tabletter

En kvinna i Österrike fick sig en chock när hon skulle öppna ett paket hon beställt hem, som skulle innehålla en klänning. I paketet låg det nämligen tre stora påsar – fyllda med Ecstasy.


Att beställa något från internet är oftast väldigt smidig. Ibland kan man dock råka få trasiga produkter eller fel storlek, något som inte är hela världen egentligen.

Inte vad de trodde

Men ett medelålders par från Linz, Österrike fick en minst sagt chockerande överraskning när de öppnade de två paketen, något de förväntade sig skulle innehålla kläder från en butik i Nederländerna.

I leveransen låg nämligen inte det de trodde – utan de var istället fyllda med tre påsar innehållandes små, lila piller.

Kvinnan trodde först att det var dekorationsstenar. Men hennes man började snabbt misstänka att det rörde sig om något helt annat.

Ett värde av fem miljoner kronor

De bestämde sig därför för att åka till deras lokala postutbud, varpå paketen skickades till polisens narkotikaavdelning.

Där upptäckte de att paketen innehöll hela 25 000 piller av den psykedeliska drogen Ecstasy, även kallat MDMA, med ett värde av mer än fem miljoner svenska kronor.

Bildkälla: Austria Federal Police

Skulle egentligen till Skottland

Inte nog med det så hade leveransen rest över 150 mil – åt helt fel håll.

Egentligen skulle beställningen till Glasgow, Skottland. När en utredning startades av Skottlands polis och det nationella brottsrådet visade det sig bero på ett misstag av posten.

De har ännu inte funnit någon misstänkt och utredningen räknas fortfarande som pågående, skriver The Sun.

Drogen MDMA

Ecstasy, eller MDMA, är ett psykoaktivt ämne som påverkar det centrala nervsystemet. Effekterna handlar oftast om en känsla av eufori och hög energi, som håller i ungefär tre till sju timmar.

Det är därför vanligt att drogen används vid elektronisk-och dansfestivaler. 

När effekterna sedan går ur kroppen är det vanligt att drabbas av ångest, trötthet och i värsta fall depression. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du testat MDMA?
Tack för din röst!