Porrstjärnornas kritik mot Instagram.
Nu ryter porrstjärnorna ifrån. - Foto: Alana Evans/Instagram, Ginger Banks/Instagram

Tusentals porrstjärnor ryter ifrån mot Instagram: "De straffar oss"

Över 1300 porrstjärnor går nu samman och anklagar Instagram för att ha raderat deras konton. "De gillar inte vad vi gör", säger Alana Evans som är en de drabbade till BBC.


Nu anklagas Instagram av tusentals porrstjärnor för att ha raderat deras konton. 

Organisationen APAG (The Adult Performers Actors Guild) har sammanställt en lista på alla som fått sina konton borttagna, trots att de aldrig visat naket innehåll. 

Påstådda diskrimineringen

Vuxenskådespelerskan Alana Evans menar att Instagram diskriminerar de som jobbar i hennes bransch. 

Hon säger till BBC att bildplattformen inte "gillar" industrin. Instagram är nämligen en viktig marknadsföringsplats för porrstjärnorna.

Inför att nya filmer ska spelas in tittar produktionsbolagen bland annat på hur många följare skådespelerskorna har på sociala medier. 

Därför menar de tusentals porrstjärnorna att Instagrams beteende ställer till det för deras möjlighet att få jobba.

"Straffar oss"

APAG hävdar dessutom att andra kända personer eller modeller får vara mycket mer utmanande i vad de visar upp av sig själva på bildplattformen. Samtidigt som vuxenskådespelerskorna utesluts när de gör samma sak. 

Porrstjärnan Ginger Banks säger att hon aldrig lagt ut en bild som visat känsligt innehåll, men att hon ändå fått sitt konto raderat. 

– Vi låter dessa företag bestämma vad som är konst eller pornografi, och sen straffar de oss, förklarar hon. 

APAG påpekar dessutom att flera av skådespelerskornas bilder har blivit flaggade eller raderade trots att de inte brutit mot riktlinjerna. 

Svaret

En talesperson från Facebook, som också äger Instagram, har fått svara på hur det kommer sig att porrstjärnornas konton har blivit raderade. 

– Med ett sådant globalt och mångfaldigt nätverk måste vi ha regler kring nakenhet och sexuella uppmaningar. Särskilt med hänsyn till alla unga användare. Men vi ger också möjlighet till folk att överklaga besluten och återställer material som blivit felaktigt bortaget, säger representanten till BBC.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

1 timme sedan
Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.