- Foto: Google Maps/ Missing People Facebook

Emilia, 20, försvunnen – polisen misstänker brott

Emilia, 20, har varit försvunnen sedan i fredags. Polisen utreder hennes försvinnande som människorov.


Emilia Lundberg, 20, är försvunnen. Hon sågs senast i fredags i Tollarp. Hennes familj anmälde henne saknad i helgen efter att de själva hade varit ute och letat. 

I hennes lägenhet ligger bland annat hennes bankkort kvar och henne mobil har varit avstängd sedan i fredags förmiddag.  

– Vi misstänkte att något var fel när hon inte svarade i telefon och att telefonen var avstängd. Vi försökte ringa hela tiden. Hon hade på sig korta rosa byxor och en svart jacka med päls, berättar Ronni Lundberg, Emilias pappa, till Nyheter24. 

Förutom att familjen själva har satt upp lappar runt om i hela kommunen och letat på de flesta av orterna i nordöstra Skåne har de nu fått hjälp av organisationen Missing People. 

Missing Peoples Facebooksida står det att Emilia med största sannolikhet har satt sig på en regionbuss i Tollarp längs med E22:an, men att de inte vet åt vilket håll hon har åkt. Nu vädjar de om tips. 

Emilia, 20, är försvunnen. Bildkälla: Missing People Facebook

Anders Svenson, chef vid enheten grova brott i Kristianstad, berättade tidigare idag att de misstänker ett brott bakom hennes försvinnande. 

– Vi har jobbat med detta sen helgen och det inleddes som en försvunnen person. Ärendet utreds nu som människorov, det rubricerades som det under gårdagen. Han fortsätter:

– Ärendet är nu åklagarlett och jag har inga fler kommentarer, berättar han till Aftonbladet

Har du sett Emilia eller har du information som kan leda till att hon återfinns, ring polisen på 114 14.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.