Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sista iakttagelsen av försvunna 20-åriga Emilia : "Tunnklädd"

- 30/11/2019, 12:09 -

Emilia Lundberg, 20, försvann den 22 november från sitt hem i Tollarp och polisen misstänker att hon utsatts för ett brott. Grannen Susanne berättar nu om att hon såg Emilia lämna bostaden tillsammans med en annan person.

20-åriga Emilia Lundberg försvann från sin bostad i Tollarp i Skåne på fredagen den 22 november.

I hennes lägenhet låg bland annat bankkortet kvar och 20-åringens mobil har varit avstängd sedan hon försvann.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att polisen misstänker att Emilia utsatts för ett brott och att ärendet utreds som människorov. Något du kan läsa mer om här.

Mystiska personen

Grannen Susanne är den person som senast såg 20-åringen. Hon kan nu vittna om att Emilia lämnade sin bostad tillsammans med en annan person vid halv elva-tiden den 22 november.

Susanne är osäker på om det var en man eller kvinna, men personen ska ha varit kraftigt byggd och haft på sig en lång grå kappa.

"Täckjacka och korta röda tights"

– Jag ser dem gå ut från hennes trappuppgång. Jag tänkte vad tunnklädd hon är. Hon hade en täckjacka och bara korta röda tights med bara ben, säger Susanne till Aftonbladet.

De ska sedan ha stannat vid ett cykelställ där personen som Emilia varit med ska ha låst upp en cykel och tagit med sig den.

Därefter ska de ha gått i riktning mot E22:an på Odenvägen.

– Jag trodde bara hon skulle gå ett kort ärende. Eftersom hon var så tunnklädd och bara hade en liten handväska med sig, säger Susanne.

"Aldrig hänt innan"

Grannen är bekant med Emilia sedan tidigare och kan med säkerhet säga att det var hon som gick iväg med den kraftigt byggda personen.

– Hon brukar alltid ha telefonen på. Det har ju aldrig hänt innan att hon har stängt av telefonen, säger Susanne till Aftonbladet.

Läs mer: Emilia, 20, försvunnen – polisen misstänker brott