Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greta Thunbergs resa fortsätter – åker vidare i Europa

- 13/12/2019, 08:49

How dare you-talet i New York, en 800 mil lång resa genom Nordamerika, segelbåt över Atlanten till Portugal, tal på COP25 i Spanien. Det är bara några få saker av allt som Greta Thunberg har gjort i år. Men vart styr klimataktivisten skutan härnäst?

Greta Thunberg satte efter tre veckor till havs sina fötter på portugisisk mark 2 december i år. Hon tog sedan tåget till Madrid och deltog i klimattoppmötet.

Thunberg höll det efterlängtade talet 11 december och hennes budskap var kristallklart: Vi har inte tid att bortse från vetenskap. 

Vid landstigningen i Madrid så fick Thunberg frågan vad som står på agendan efter klimattoppmötet COP25. 

Hon svarade då att lite mer lugn och ro lockade, klimataktivisten ska nämligen åka hem till Sverige lagom till jul. Thunberg säger att hon även saknar "mina hundar, min familj, en vardag med vanliga rutiner och skolan"

Därefter lockas Thunberg av tanken att resa till nya länder, allra helst vill hon utforska Kina, och att det vore en dröm att åka på transsibiriska järnvägen.

SKA GÖRA ETT STOPP PÅ VÄGEN

Men innan hemfärden till Sverige och julfirande ska klimataktivisten göra minst ett till stopp på vägen. Fredag den 13 så kommer Thunberg att befinna sig i Torino i Italien och klimatstrejka på Piazza Castello.

Har du följt Greta Thunbergs resa?