Mordet på Holger Algdal – sköt först sin fru och styckmördades sedan

- 10/12/2019, 16:47 -

År 2006 mördade 64–åriga Holger Algdal sin exfru på öppen gata i Johanneberg i Göteborg. Algdal dömdes till tio års fängelse för mord och styckmördades efter att han frigivits. Man vet fortfarande inte vem som mördade honom.

År 2006 i mars sitter en kvinna i en bil på Richertsgatan i Johanneberg utanför Göteborg

Hennes exman, Holger Algdal, går fram till bilen och avfyrar ett gevär genom sidorutan mot henne, skottet träffar då kvinnan i vänsterarmen. Algdal öppnar sedan bildörren, drar ut kvinnan och skjuter ett skott som träffar kvinnan rakt i bröstet.

Skottet gör att kvinnan dör på plats, uppger GT. Algdal skjuter sedan sig själv i magen med geväret men överlever.

FÖLJT EFTER EXFRUN FRÅN JOBBET

Det visar sig att Algdal har följt efter sin fru från hennes arbetsplats. Kvinnan hade tidigare valt att separera och ansökt om skilsmässa och flyttat ifrån Algdal. 

Kvinnan hade även fått ett nytt jobb, en egen bostad och var precis på väg att helt och hållet bryta upp från sin exman.

VAR EXTREMT SVARTSJUK

Holger Algdal var extremt svartsjuk i sin relation och hade försökt att begå självmord en gång tidigare när hans hustru ville separera. 

Holger Algdal dömdes i januari 2007 till tio års fängelse för mord. Sju år senare, 2013, frigavs han. 

ERKÄNDE ATT HAN DÖDAT SIN FÖRRA HUSTRU

Mannen erkände att han hade dödat sin exfru men hävdade att han inte hade som uppsåt att skada eller döda sin tidigare hustru. Algdal menade att avsikten var att ta sitt eget liv och söka upp före detta hustrun för att ta ett sista farväl.

FORTFARANDE ETT OUPPKLARAT FALL

Efter att Holger Algdal avtjänat sitt straff sommaren 2013 anmäldes han försvunnen och Missing People inledde en sökinsats efter honom. Ett halvår efter frigivningen så hittas hans kropp styckad i havet utanför Saltö i Strömstad.

Att Holger Algdal återfanns var mestadels en slump när några dykare som simmat fel hittat hans kropp inuti ett paket. 

Två män i 40–årsåldern greps misstänkta för mordet men släpptes senare då häktningsbeslutet hävdes. Ingen har ännu dömts för brottet.

I kvällens avsnitt av Brottsjournalen som sänds klockan 21.00 på TV4 analyserar Leif GW Persson det ouppklarade fallet.

Kände du till fallet med Holger Algdal?