Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så ska polisen sätta dit Wilmas mordmisstänkte pojkvän – okända bevisningen

- 16/12/2019, 22:12 -

17-åriga Wilma Anderssons pojkvän som misstänks för mord har konsekvent nekat till brott. Men det finns bevis mot honom som ännu inte presenterats.

Senast som Wilma Andersson sågs i livet var den 14 november

Därefter har sökinsatserna lett till att en kroppsdel hittats som gör det omöjligt att hitta 17-åringen vid liv. Något du kan läsa mer om här.

Wilmas 22-årige pojkvän sitter häktad misstänkt för mord – men han har konsekvent nekat till anklagelserna. 

Nya bevisningen

Åklagaren uppger nu att den misstänkte snart kommer att konfronteras med ny bevisning, som varken han själv eller hans försvarare känner till. 

– Det är tänkt att han ska få ytterligare uppgifter den här veckan, säger Jim Westerberg, åklagare och utredningens förundersökningsledare, till Expressen

Men han vill inte i nuläget kommentera vad det rör sig om för bevis. 

Pappan fortsatt misstänkt

Westerberg har tidigare förklarat att det finns stora mängder beslag kvar att analysera – bland annat från en husrannsakan som gjordes hos den mordmisstänkte pojkvännens pappa. 

Både pappan och en kvinna i 40-årsåldern har tidigare suttit anhållna misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott och brott mot griftefriden. 

Båda två har nekat till brott, men enligt polisen så kvarstår misstankarna.

"Det får ta den tid det tar"

Den 3 januari ska åtal vara väckt, men enligt Westerberg så finns det inte mycket som tyder på att det kommer att bli så, skriver Expressen

– Jag förväntar mig att den misstänkte kan sitta häktad en period tills vi är klara. Vi ser en ganska lång utredningsperiod efter nyår framför oss. Det är noggranna utredningar vi gör som kan ta tid, och det får ta den tid det tar, sa förundersökningsledaren i slutet av förra veckan.

Läs mer: Grannen om kvällen som Wilma försvann: ”Jag var på väg dit”
Läs mer: Misstänkta mordet på 17-åriga Wilma Andersson – här är allt som hänt