Polisens hemliga bevisning.
Polisens okända bevisning. - Foto: Missing People, Adam Ihse/TT, Shutterstock

Så ska polisen sätta dit Wilmas mordmisstänkte pojkvän – okända bevisningen

17-åriga Wilma Anderssons pojkvän som misstänks för mord har konsekvent nekat till brott. Men det finns bevis mot honom som ännu inte presenterats.


Senast som Wilma Andersson sågs i livet var den 14 november. 

Därefter har sökinsatserna lett till att en kroppsdel hittats som gör det omöjligt att hitta 17-åringen vid liv. Något du kan läsa mer om här.

Wilmas 22-årige pojkvän sitter häktad misstänkt för mord – men han har konsekvent nekat till anklagelserna. 

Nya bevisningen

Åklagaren uppger nu att den misstänkte snart kommer att konfronteras med ny bevisning, som varken han själv eller hans försvarare känner till. 

– Det är tänkt att han ska få ytterligare uppgifter den här veckan, säger Jim Westerberg, åklagare och utredningens förundersökningsledare, till Expressen

Men han vill inte i nuläget kommentera vad det rör sig om för bevis. 

Pappan fortsatt misstänkt

Westerberg har tidigare förklarat att det finns stora mängder beslag kvar att analysera – bland annat från en husrannsakan som gjordes hos den mordmisstänkte pojkvännens pappa. 

Både pappan och en kvinna i 40-årsåldern har tidigare suttit anhållna misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott och brott mot griftefriden. 

Båda två har nekat till brott, men enligt polisen så kvarstår misstankarna.

"Det får ta den tid det tar"

Den 3 januari ska åtal vara väckt, men enligt Westerberg så finns det inte mycket som tyder på att det kommer att bli så, skriver Expressen

– Jag förväntar mig att den misstänkte kan sitta häktad en period tills vi är klara. Vi ser en ganska lång utredningsperiod efter nyår framför oss. Det är noggranna utredningar vi gör som kan ta tid, och det får ta den tid det tar, sa förundersökningsledaren i slutet av förra veckan.

Läs mer: Grannen om kvällen som Wilma försvann: ”Jag var på väg dit”
Läs mer: Misstänkta mordet på 17-åriga Wilma Andersson – här är allt som hänt

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oljepris upp efter rapporter om attack

Här är hoten mot lägre ränta

Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Iran bekräftar att man skjutit ned drönare men tillbakavisar att man skulle angripits av tyngre vapen. "Ingen större skada har uppstått", enligt en statlig nyhetsbyrå.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.