Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen bekräftar: 17-åriga Wilma Andersson är död – kroppsdel hittad

- 29/11/2019, 14:54 -

Igår gjorde polisen ett fynd som med säkerhet kan kopplas till 17-åriga Wilma Andersson. Polisen har hittat en kroppsdel som gör att de kan utesluta att hon kommer att hittas vid liv.

Under torsdagskvällen den 28 november gjorde polisen ett fynd som med säkerhet kan kopplas till 17-åriga Wilma Andersson. Polisen har hittat en kroppsdel som gör att de kan utesluta att hon kommer att hittas vid liv. 

Wilmas anhöriga är underrättade om fyndet.  

– Vi beklagar djupt att sökandet efter Wilma slutade på detta tragiska sätt. Våra tankar går till flickans familj och vänner, säger kommenderingschef Lars Eckerdal

Polisen kommer inte att gå in på vilken kroppsdel som har hittats och inte heller var fyndet gjordes. Detta med hänsyn till förundersökningen. 

Sökandet fortsätter

Förundersökningen och sökningen efter resten av kroppen kommer att fortsätta. 

– Många människor har varit engagerade i sökandet och har bidragit på olika sätt i arbetet. Vi förstår att många är berörda av det här beskedet och vill rikta ett varmt tack till alla som bidragit och fortsatt kommer att bidra i sökandet, säger Lars Eckerdal i ett pressmeddelande.

Ett par skor har hittats

Söndagen den 17 november fick polisen in en anmälan om att en 17-årig flicka i Uddevalla hade försvunnit. Hon hade då varit borta i tre dagar. 

Anna Göransson, presstalesperson vid polisregion Väst, sa under måndagen till Nyheter24 att "det inte går att utesluta brott", men att det just då inte fanns några indikationer på det.  

Samtidigt fortsatte sökarbetet med hjälp av frivilligorganisationerna Missing People och FIKK. 

På tisdagen spärrade man dessutom av ett område i Uddevalla, och enligt uppgifter ska bland annat ett par skot ha hittats på platsen. Det är dock inte bekräftat att skorna har med försvinnandet att göra.  

Senare under tisdagen så gick polisen ut med att en man hade gripits och att Wilma nu troligtvis har blivit utsatt för ett brott. 

Sambon misstänkt för mord

Vid 13-tiden på tisdagen skrev polisen på sin hemsida att "mycket talar" för att Wilma har blivit utsatt för ett brott, och att den gripne är Wilmas sambo. Den mordmisstänkte mannen är sedan tidigare ostraffad och förekommer inte i belastningsregistret.

Under fredagsmorgonen 22 november begärs mannen häktad misstänkt för mord. 

Och nu bekräftar polisen att delar av Wilmas kropp har hittats.

UPPDATERING 16.32

Den mordmisstänktes advokat Beatrice Rämsell berättar att hennes klient senast förhördes under torsdagskvällen, samma kväll som fyndet av kroppsdelen gjordes av polisen. 

Rämsell vill inte gå in på om förhöret hölls före eller efter fyndet.

Läs mer: Misstänkta mordet på 17-åriga Wilma Andersson - här är allt vi vet