Polisen bekräftar: 17-åriga Wilma Andersson är död – kroppsdel hittad

Igår gjorde polisen ett fynd som med säkerhet kan kopplas till 17-åriga Wilma Andersson. Polisen har hittat en kroppsdel som gör att de kan utesluta att hon kommer att hittas vid liv.


Under torsdagskvällen den 28 november gjorde polisen ett fynd som med säkerhet kan kopplas till 17-åriga Wilma Andersson. Polisen har hittat en kroppsdel som gör att de kan utesluta att hon kommer att hittas vid liv. 

Wilmas anhöriga är underrättade om fyndet.  

– Vi beklagar djupt att sökandet efter Wilma slutade på detta tragiska sätt. Våra tankar går till flickans familj och vänner, säger kommenderingschef Lars Eckerdal

Polisen kommer inte att gå in på vilken kroppsdel som har hittats och inte heller var fyndet gjordes. Detta med hänsyn till förundersökningen. 

Sökandet fortsätter

Förundersökningen och sökningen efter resten av kroppen kommer att fortsätta. 

– Många människor har varit engagerade i sökandet och har bidragit på olika sätt i arbetet. Vi förstår att många är berörda av det här beskedet och vill rikta ett varmt tack till alla som bidragit och fortsatt kommer att bidra i sökandet, säger Lars Eckerdal i ett pressmeddelande.

Ett par skor har hittats

Söndagen den 17 november fick polisen in en anmälan om att en 17-årig flicka i Uddevalla hade försvunnit. Hon hade då varit borta i tre dagar. 

Anna Göransson, presstalesperson vid polisregion Väst, sa under måndagen till Nyheter24 att "det inte går att utesluta brott", men att det just då inte fanns några indikationer på det.  

Samtidigt fortsatte sökarbetet med hjälp av frivilligorganisationerna Missing People och FIKK. 

På tisdagen spärrade man dessutom av ett område i Uddevalla, och enligt uppgifter ska bland annat ett par skot ha hittats på platsen. Det är dock inte bekräftat att skorna har med försvinnandet att göra.  

Senare under tisdagen så gick polisen ut med att en man hade gripits och att Wilma nu troligtvis har blivit utsatt för ett brott. 

Sambon misstänkt för mord

Vid 13-tiden på tisdagen skrev polisen på sin hemsida att "mycket talar" för att Wilma har blivit utsatt för ett brott, och att den gripne är Wilmas sambo. Den mordmisstänkte mannen är sedan tidigare ostraffad och förekommer inte i belastningsregistret.

Under fredagsmorgonen 22 november begärs mannen häktad misstänkt för mord. 

Och nu bekräftar polisen att delar av Wilmas kropp har hittats.

UPPDATERING 16.32

Den mordmisstänktes advokat Beatrice Rämsell berättar att hennes klient senast förhördes under torsdagskvällen, samma kväll som fyndet av kroppsdelen gjordes av polisen. 

Rämsell vill inte gå in på om förhöret hölls före eller efter fyndet.

Läs mer: Misstänkta mordet på 17-åriga Wilma Andersson - här är allt vi vet

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rejält vinstlyft för SEB

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.

Lägre vinst och högre kostnader för storbanken

Det går sämre än väntat för storbanken Handelsbanken.Vinsten pressas nedåt och kostnaderna lyfter med 12 procent i första kvartalet i år.