Orcher sökes.
Nu sökes orcher till nya Sagan om ringen-serien. - Foto: Shutterstock

Sökes till nya "Sagan om ringen": Korta personer som vill spela orcher

Snart är det återigen dags för Tolkiens värld att få liv. Men den kommande "Sagan om ringen"-serien brottas med ett problem. Produktionen har brist på orcher.


Snart är väntan över! J.R.R Tolkiens magiska värld ska komma till liv ännu en gång. Denna gång som tv-serie! Mer om vad serien kommer handla om kan du läsa om här!

Spelas in i Nya Zeeland

Under nästa år inleds inspelningarna – och som redan tidigare varit klart så återvänder Sagan om ringen till Nya Zeeland. 

Efter en hård dragkamp mot Skottland så kommer den nya serien, precis som filmerna, att spelas in i Nya Zeeland. Och det är Amazon Studios som ser till att detta blir verklighet.

Men alla förberedelser verkar inte gå helt och hållet som man tänkt sig. 

Orcher sökes

Nu går nämligen produktionen ut med att man är i stort behov av orcher – alltså de otäcka varelserna som även förekommer i de klassiska filmerna och böckerna.

Orcherna har bland annat karaktäristiskt stora öron och dålig munhygien, gillar kött och hatar solljus. 

Casting-bolaget BGT efterfrågar personer som är tandlösa, mycket rynkiga och håriga. De skriver också att "fantastiska näsor" välkomnas.

Personer under 153 centimeter

"Hår hår hår – om du har rött naturligt hår, vitt hår eller mycket, mycket fräknar", skriver produktionen enligt Dailymail.

Ålder, kön eller etnicitet på de som söker spelar ingen roll.

Serien behöver också mycket korta personer till rollerna som orcher – helst ska man vara under 153 centimeter lång, enligt ett Facebook-inlägg från casting-bolaget.

Dyraste någonsin

Det talas redan nu om att TV-serien kommer att bli den dyraste genom tiderna. Enligt BBC rör det sig om över 800 miljoner euro.

Phil Twyford, som är ansvarig för Nya Zeelands ekonomiska utveckling, beskriver det "ambitiösa projektet" som fantastiska nyheter för landet, och menar att det skapar många nya jobb och investeringsmöjligheter.

Läs mer: Sagan om ringen gör comeback som TV-serie – här är allt vi vet!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du velat spela en orch?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

AI kliver in i Instagram och Facebook

Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.