Betty Regnström och Isac Calmroth
Betty Regnström och Isac Calmroth, producent och programledare för Geddit.

Nyheter24 inleder samarbete med Facebook

Nyheter24 går in i det nya årtiondet med en riktig nyårskaramell. Den 8 januari 19.00 har nyhetsshowen “Geddit” exklusiv premiär på Facebook.


Nyhetsprogrammet Geddit” kommer sändas måndag till fredag på Facebook Watch. Showen kommer vara 4-8 minuter lång och även visas på Nyheter24:s sidor. 

– Vi kommer givetvis ge tittarna de senaste nyheterna, men de kommer inte presenteras på ett traditionellt vis. Geddit kommer vara anpassat till hur man konsumerar video på Facebook idag och engagemang är vårt ledord. Det ska bli otroligt roligt att dra igång, säger Henrik Eriksson, chefredaktör för Nyheter24.

"Geddit är en klockren satsning"

Geddit kommer ta upp de senaste nyheterna med nya vinklar och perspektiv på dessa som är aktuella, rappa och roliga. Målgruppen är primärt 18-45 år.

Teamet som gör Geddit är Betty Regnström producent, Isac Calmroth programledare och Joakim Odelvall gör grafiken. 

– Med samarbetet testar vi både nya format och sätt att förmedla nyheter och ger våra befintliga samt nya besökare innehåll som engagerar. Vi ser även stor potential att öka våra videospelningar och därmed intäkter i och med att Facebook ad breaks kommer till Sverige. Nyheter24 har alltid legat i framkant inom digital nyhetsjournalistik och Geddit är en klockren satsning som ska bli mycket spännande att följa, säger Henrik Eriksson.

Henrik Eriksson, chefredaktör Nyheter24.

"Glada över att ingå ett partnerskap"

Tidigare har Facebook ingått samarbeten med flera stora etablerade medier som tyska Bild och franska Le Monde. I Sverige samarbetar Facebook sedan tidigare med Expressen.

– Vi är glada över att ingå ett partnerskap med Nyheter24 för att förmedla nyheter i mobil videoform på Facebook Watch. Den mobila transformationen har utmanat formerna för berättande i video och vi är ständigt på jakt efter fler sätt vi kan stötta publicister i denna omställning. Nyheter24:s experimentlust och målgruppsfokus ger dem en väldigt bra utgångspunkt för högkvalitativa användarupplevelser, säger John Severinson, chef strategiska partnerskap Facebook.

/
Senaste nytt

Rånade par med pistol i villan – ingen gripen

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

1 timme sedan
Den italienska underklädeskedjan Intimissimi – med Bianco Ingrosso som affischnamn och ambassadör – har tecknat kollektivavtal i Sverige.

Ryssar önskar fred – på Putins villkor

1 timme sedan
Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.

Efter rekordåren – nu vabbar vi mindre

1 timme sedan
Efter de senaste årens rekordsiffror verkar nu vabbandet minska bland småbarnsföräldrar. Med ett par veckor kvar av året är det betydligt färre ansökningar än under 2022, visar siffror som TT tagit del av.

Varnar för ”megatorka” i framtidens Europa

1 timme sedan
Extrem värme och torka som väntas bli vanligt i slutet av århundradet kan drabba Europa redan närmsta decennierna – och flera år i rad, enligt en ny studie.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ljungby

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på länsväg 527.", skriver polisen på sin hemsida.