Onsdag 17 Aug
Stockholm

Prins Daniels superhyllning till Greta Thunberg: "Vi ska vara tacksamma"

Nu hyllar svenska prins Daniel klimataktivisten Greta Thunberg.
Nu hyllar svenska prins Daniel klimataktivisten Greta Thunberg. Foto: Michael Probst / TT, Fredrik Sandberg/TT

Både prins Daniel och Greta Thunberg är på plats på Världsekonomiskt forum i Schweiz. I en intervju passar prinsen på att hylla 17-åringen för sina insatser för klimatet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under gårdagen var den svenska klimataktivisten Greta Thunberg ett av toppnamnen som höll tal på Världsekonomiskt forums årsmöte i schweiziska Davos. Där riktade 17-åringen i sitt tal en känga till affärseliten. 

En annan svensk celebritet som var på plats för första gången var prins Daniel. Två områden som intresserar prinsen är global hälsa och mental hälsa, skriver Dagens Industri. 

"den mentala ohälsan har ökat dramatiskt"

Prinsen tycker att det är oroväckande att det är så många fler som mår psykiskt dåligt idag jämfört med för tio år sedan. 

– Den mentala ohälsan har ökat dramatiskt, det talas om en fördubbling på tio år. Under samma tid har vi blivit mycket mindre fysiskt aktiva, säger prins Daniel till Dagens Industri.

"GRETA ÄR EN SÅ IMPONERANDE PERSON"

Forumet fokuserar på hållbarhetsfrågor och prins Daniel skickade då en hyllning till den unga lovande representanten på plats, nämligen Greta Thunberg. 

– Klimatfrågan är otroligt viktigt och central här. Greta är en så imponerande person. Det hon lyckats åstadkomma på så kort tid när det gäller att skapa uppmärksamhet kring miljöfrågan är helt unikt, säger prins Daniel till Dagens Industri

Prinsen är minst sagt imponerad av den 17-åriga klimataktivisten, han fortsätter att nämna sin beundran:

– Vi ska vara tacksamma att vi har Greta, säger prins Daniel. 

Håller du med prins Daniel?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.