Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sarah, 18, slutade raka ögonbrynen – nu gör hon stor succé

- 14/01/2020, 22:07

Sarah Marie Clark brukade plocka sina ögonbryn varje vecka. Men nu har hon slutat med det och säger att hon "svämmas över" av dejtförfrågningar.

Sarah Marie Clark, 18, jobbar som frilansande makeupartist och modell i Danmark.

Hon var tidigare noga med att plocka sina buskiga ögonbryn varje vecka

Men efter att hennes mamma varnat henne att inte gå överstyr och göra dem för tunna så fick hon sig en tankeställare.

"Aldrig varit ett alternativ"

Sarah berättar att hon alltid vetat att hon kan få sina ögonbryn att växa ihop, men att hon precis som alla andra "aldrig tänkt att det är ett alternativ".

Men när 18-åringen började tänka om så var hennes vänner, samt killar hon träffade, inledningsvis skeptiska till den planerade utseendeförändringen.

– Jag brukade säga till killar jag dejtade att jag tänkte låta ögonbrynen växa ihop. Då sa de "nej, det kommer att se konstigt ut", menar hon.

Inspirerades av andra

Många hyllar Sarah efter utseendeförändringen. Bildkälla: Sarah Marie Clark/Instagram

Men efter att ha sett andra makeupartister på Instagram som gjort just denna utseendeförändring så tog Sarah till slut klivet.

– Jag började låta det växa ut lite i taget, då fick jag också tid att vänja mig vid det. Jag såg också andra på Instagram som gjorde samma sak och det fick mig att bli ännu mer självsäker, säger hon.

Nu menar Sarah att hon fått fler modelljobb och att killar inte kan få nog av hennes utseende. Hon säger att hon "svämmas över" av inbjudningar.

Påhoppen

Men trots alla positiva tillrop så har hon också blivit hånad för sina ögonbryn.

18-åringen menar att många killar "skräms iväg", men att det är bra för att alla "skitstövlar försvinner då".

Men hon vittnar också om att tjejer har betett sig illa kring henne.

En dag vid busshållplatsen så började fyra tjejer att ta bilder och skrika på mig. På internet kan folk också vara konstiga och lämna negativa kommentarer, säger Sarah.

Vill göra det "acceptabelt"

Sarah vill normalisera utväxta ögonbryn. Bildkälla: Sarah Marie Clark/Instagram

18-åringen menar att hon vill hjälpa till att göra utväxta ögonbryn "acceptabelt" och att hennes insats kanske kan hjälpa till att normalisera det, skriver The Sun.

Sarah säger avslutningsvis att hon uppskattar sitt utseende mer nu.

Läs mer: Kaylen, 20, sålde nakenbilder för att stötta Australien