- Foto: Bildkälla: Shutterstock

Nu kan kaffepriset höjas – kan bli flera kronor dyrare

Många kan nog känna igen sig i att kaffe är en viktig del av livet. Men nu kan det bli en dyrköpt historia. Kaffepriset förväntas höjas med flera kronor.


Många kan nog känna igen och hålla med om att kaffe är en viktig dagsrutin för att vakna till liv. Men nu kan kaffe bli en dyrköpt historia, det visar sig nämligen att kaffepriset kan komma att höjas – rejält.

Detta var något ICA Supermarket i Söderhamn inte var sena med att notera, och valde därför att göra en kampanj på kaffe i butiken – som blev en succé.

Sålde kaffe för 124 000 kronor

Ica-handlaren Ander Waller, berättar för Aftonbladet att han bestämde sig för att rea ut kaffe-pallar till vrakpris när han fick reda på den framtida prishöjningen.

Och gehöret för billigt kaffe var stort, 5 000 paket med kaffe såldes slut på en dag, till ett värde av 124 000 kronor. 

– Det är helt galet. Det här är väldigt mycket kaffe att sälja för en liten Supermarket, säger Waller.

Kaffepriset kan höjas med flera kronor  

Enligt Aftonbladet kan kaffepriset bli flera kronor dyrare per paket. En av anledningarna kan vara att Brasilien som producerar mängder av kaffe, drabbats av dåliga väderförhållanden som förstört 20 procent av landets produktion av kaffe.

Ica-handlaren Anders Waller, tror att försäljningen av kaffe kan komma att minska inom den närmsta tiden. 

– Varför så många ville köpa billigt kaffe nu vet jag inte. Men andra butiker i Söderhamn kommer nog inte att sälja så mycket kaffe den närmaste tiden, säger han till Aftonbladet

Läs även:
Ny studie: Kaffe minskar risken för diabetes

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Dricker du kaffe?
Tack för din röst!