Därför ska du byta kläder innan du lägger dig i sängen

- 28/01/2020, 20:59 -

Brukar du komma hem efter en lång arbetsdag och slänga dig i direkt i sängen? Då kanske du bör tänka om! Nyheter24 upplyser dig!

Brukar du komma hem efter en lång dag på jobbet eller skolan, helt slutkörd och uttömd på energi, och bara slänga dig i sängen direkt?

Då kanske du borde tänka om! Kläderna som du har haft på dig under dagen har nämligen utsatts för både det ena och det andra. 

Bakterier kan nämligen leva på dina kläder i veckor eller till och med månader. Även sprillans nya kläder kan vara kontaminerad med bakterier. 

Det är därför en utmärkt idé att ta av dig tröjan eller byxorna som du har burit i 12 timmar innan du sätter dig på sängen. 

KLÄDERNA SAMLAR PÅ SIG SVETT OCH DÖTT SKINN

En anledning till varför man kan få akne på ryggen kan delvis bero på smutsiga kläder eller sängkläder. Dina kläder samlar under en dag på sig en hel del svett och dött skinn, skriver Bright Side.

Kroppen består av en halv miljon skinnceller och producerar en liter svett dagligen. Med andra ord är sängen ett väldigt bra ställe för all smuts att placera sig när du lägger dig raklång. 

DINA KLÄDER HAR RÖRT VID EN HEL DEL KONSTIGA SAKER 

Och om du tänker efter vad dina kläder under en hel dag har rört vid blir det lätt ganska äckligt.

Tunnelbanesäten, barstolar, kontorsstolar, hissväggar och parkbänkar... för att bara nämna något.

Tänk på det nästa gång du slänger dig i din renbäddade säng!

Brukar du slänga dig i sängen med kläderna på?