Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

S-toppen: Stefan Löfven kommer att avgå innan nästa val

- 14/02/2020, 16:01 -

På sistone har det stormat en del kring Socialdemokraterna. Nu menar Socialdemokraternas kommunalrådet i Malmö, Anders Rubin, att Stefan Löfven kommer att avgå före nästa val.

Anders Rubin är Socialdemokraternas kommunalråd i Malmö. Han menar att Stefan Löfven kommer att avgå före valet.

– Han kommer avgå under mandatperioden. Han kommer välja att ersättas, för sin egen del och för partiets, säger kommunalrådet Anders Rubin.

OPINIONSKRIS OCH VÄLJARE SOM GÅTT VIDARE TILL SVERIGEDEMOKRATERNA

Under de senaste månaderna har Socialdemokraterna varit i hetluften. Bland annat har det handlat om opinionskris och väljare som har gått vidare till Sverigedemokraterna. 

Kritiken har också handlat om att de som tjänar mest har fått sänkt skatt medan kommunerna är i en kris. 

LÖFVEN HOPPADES ATT SPEKULATIONER OM HANS AVGÅNG SKULLE FÖRSVINNA

För två månader sedan sa Stefan Löfven att han ska leda partiet i ännu en valrörelse. Enligt Aftonbladets källor hoppades Löfven att detta skulle leda till att det skulle sluta spekuleras om hans avgång.

När Aftonbladet ringer till flera kommunalråd runt om i Sverige säger en av dessa rakt ut att Löfven inte kommer att sitta kvar länge till. Rubin menar att statsministern kommer att avgå innan nästa val. 

– Har man under några år tryckt tillbaka partiets egna önskemål till förmån för att regera, då är man inte så trovärdig när man behöver växla om, säger Anders Rubin.

LÄS MER:  Här svarar Löfven på 10-åringens brev: "Inte jag som bestämmer"

LÄS MER: Var fjärde S-väljare: "Löfven är en svag ledare"

Tror du att Stefan Löfven kommer att avgå innan nästa val?