Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ica-butik inför ransonering av varor – på grund av coronakrisen

- 14/03/2020, 17:27

En Ica-butik i Enskede inför nu ransonering av särskilda varor med anledning av senaste tidens omfattande hamstring. "Vi hoppas att med detta kunna förse fler kunder med det nödvändigaste", meddelar butiken.

ICA Kvantum BEA i Enskede inför nu ransonering av särskilda varor.

Det är med anledning av senaste tidens hamstring av livsmedel och hygienartiklar som affären väljer att begränsa köpmängden för kunderna.

Två per hushåll

Från och med lördag får man endast köpa två stycken per hushåll av pasta, ris, blöjor, och toalettpapper.

Många hyllor i livsmedelsbutiker runtom i landet har nämligen gapat tomma under senaste dagarna – på grund av oron inför utvecklingen med coronaviruset.

"Vi hoppas att med detta kunna förse fler kunder med det nödvändigaste och att vi kan hålla våra hyllor påfyllda under en längre tid", skriver butiken i ett inlägg på Facebook.

ICA Kvantum BEA har ingen anledning att tro att matleveranser kommer att utebli framöver, men man hoppas att de som handlar tar hänsyn till att vissa varor kan vara svåra att få tag på.

"Vill passa på att tacka alla kunder för att ni visar en stor förståelse för dessa kaosartade dagar", skriver butiken.

Undantaget

Köprestriktionerna gäller dock inte för personal inom sjukvård och äldrevård som handlar i butiken.

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) har tidigare manat till att man inte ska "panikbunkra" på grund av coronaviruset. Det kan du läsa mer om här.