Donald Trumps coronaförslag – spruta in handsprit i lungorna på sjuka
Donald Trumps coronaförslag – spruta in handsprit i lungorna på sjuka - Foto: Alex Brandon / TT, Jessica Gow/TT

Donald Trumps coronaförslag: Spruta in handsprit i lungorna på sjuka

Nu har Donald Trump kommit med ett mycket ifrågasatt förslag för hur man ska kunna bota coronasjuka.


Nu har Donald Trump kommit med ett nytt kritiserat förslag hur man ska bota coronasjuka.

USA:s president har nu ställt sig frågan om det inte är ett bra alternativ att spruta in desinfektionsmedel i lungorna på patienter som har drabbats på covid-19.

"NÄSTAN SOM EN INVÄRTES STÄDNING"

– Jag ser hur desinfektionsmedel slår ut viruset på bara en minut. Finns det något sätt vi kan göra något liknande, genom en injektion, nästan som en invärtes städning? frågar presidenten under presskonferensen.

Trump fortsätter

– Man ser vad det gör med lungorna, det har en stor effekt på lungorna. Så det vore intressant att kolla in det. Man skulle behöva använda läkare, men det låter... det låter intressant tycker jag, sa president Trump.

OANSVARIGT OCH FARLIGT

Uttalandet fick under natten flera experter och läkare att bli både frustrerade och förvånade. Yttrandet fick mothugg av medicinskt håll. 

Vin Gupta är lungläkare. Han säger till NBC NEWS att det både är oansvarigt och farligt att injicera och införa någon typ av rengöringsmedel i kroppen.

"EN GAMMAL PSEUDO-VETENSKAP"

En läkare på NBC News har sagt att injicera desinfektionsmedel i kroppen är en relativt vanlig metod för att ta självmord på.

Amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten varnade och avrådde starkt för att dricka desinfektionsmedel.

De menar att det är en är gammal pseudo-vetenskap som tidigare har sagts kunna bota både autism och HIV. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.