Mamman till "Lilla hjärtat" åtalas för mord
Mamman till "Lilla hjärtat" åtalas för mord - Foto: Vilhelm Stokstad/TT, Shutterstock

Mamman till "Lilla hjärtat" åtalas för mord – använde trubbigt våld

Den biologiska mamman till "Lilla hjärtat" misstänks för mord och brott mot griftefrid.


Idag väcktes ett åtal mot mamman till den tre år gamla flickan Esmeralda som hittades mördad under sin säng i januari tidigare i år. 

Det är kammaråklagare Anna Lander som åtalar flickans biologiska mamma för både mord och brott mot griftefrid.

ANVÄNDE TRUBBIGT VÅLD

Det var under fredagsmorgonen som stämningsansökan lämnades in till Norrköpings tingsrätt. I den går det att läsa att mamman har mördat dottern genom att använda trubbigt våld.

"Den åtalade har tillsammans och i samförstånd med annan dödat sin dotter Esmeralda född 2016 genom att utdela trubbigt våld mot henne. Vilket orsakat flera skador bland annat inre skador i huvudet och yttre skador bland annat på huvudet, ryggen, höger arm samt båda benen som allt medfört smärta."

DROGADE FLICKAN

Det står också att mamman har drogat barnet genom att ge henne preparat som buprenorfin, alprazolam, klonazepam och diazepam.

"..vilket innebar att hon hamnade i ett tillstånd av nedsatt medvetande och brist på kroppslig kontroll. Det utövade våldet tillsammans med intag av de narkotikaklassade preparaten har lett till att hon avled."

I åtalet går det att läsa att den biologiska mamman begick gärningen med uppsåt. Mordet hände mellan den 28 januari och 30 januari 2020 i Norrköpings kommun. 

LÄS MER: Gör din partner så här med sin mobil? Det kan vara ett tecken på otrohet

LÄS MER: Planet som liknar jorden upptäckt: "Mycket ovanlig"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!