Marli drabbades av en stroke, endast 11 år gammal.
Marli drabbades av en stroke, endast 11 år gammal. - Foto: Facebook/Carrie Magee

11-årig pojke drabbades av en stroke: "Helt paralyserad"

Efter att Marli, 11, var ute och lekte med sina vänner hittade hans mamma honom medvetslös på badrumsgolvet. Det visade sig att han drabbats av en blodpropp och stroke.


Carrie Magee, från Storbritannien, var med om en av alla föräldrars värsta mardröm när hon hittade sin 11-årige son Marli Brown medvetslös på badrumsgolvet en dag.

Marli med sin syster och mamma Carrie. Bildkälla: Facebook

Marli hade varit ute och lekt med sina vänner. När han kom in igen klagade han på huvudvärk.

– Jag hörde att han grät på övervåningen, så jag sprang upp för att titta till honom. Då låg han medvetslös på golvet. Hans ansikte såg ut som det man ser på tv när någon har fått en stroke, berättar Carrie för DerbyshireLive. 

Carries sambo ringde larmcentralen, och sonen kördes sedan akut till sjukhuset med ambulans.

Drabbats av blodpropp

När de närmade sig sjukhuset så tappade Marli kontrollen över sin kropp och började sträva emot sjukvårdarna. Hans högra sida var helt okontrollerbar.

Röntgenbilderna visade senare att Marli drabbats av en blodpropp i hjärnan, och läkarna berättade senare för Carrie att hennes son fått en stroke.

– Jag och mamma tittade på varandra och tänkte att det inte kunde stämma, han är ju bara 11 år. Jag förstod inte vad de berättade för mig, fortsätter Carrie.

Marli drabbades av en blodpropp i hjärnan. Bildkälla: Facebook

Blev paralyserad

Samma kväll fungerade Marli i princip som vanligt, han kunde gå och prata.

Dagen efter gjorde läkarna en magnetröntgen, något som Marlis familj inte kunde följa med in på. Efter 45 minuter klarade han inte mer och tryckte på panikknappen.

– Han var så bekymrad när han kom ut därifrån, och till slut fick han ännu en stroke. Det förstörde hela vänster sida av hans kropp, han blev helt paralyserad, säger Carrie till DerbyShireLive.

Bildkälla: Facebook

Marli förflyttades till Birminghams barnsjukhus, där han opererades akut eftersom att blodproppen skadade aortaklaffen.

Det tog läkarna tre timmar att operera honom, trots att de inte var helt säkra på att han skulle klara sig.

Men som tur var så klarade sig Marli – och när han piggnat till var han samma glada 11-åring. Det kommer dock krävas fysioterapi för att han ska kunna gå som vanligt igen. Han har även behövt öva upp sitt tal igen.

"Inte över ännu"

13 maj hade Marli kommit så långt i sitt tillfrisknande att han kunde ringa i klockan på sjukhuset, som symboliserar slutet av hans behandling bakom sjukhusväggarna.

– Det är inte över ännu. Vi kommer behöva träna mer honom hemma och hålla koll på massa saker, men vi är så glada över att han är här med oss, säger Carrie till DerbyshireLive

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Meta bjuder in till sin VR-satsning

Kiev: Ingen hjälp till ukrainare som smiter

Ukraina inför nya åtgärder som ska få män i stridbar ålder att återvända hem. Landet slutar att förse medborgare som uppehåller sig utomlands med hjälp och samhällelig service, meddelar utrikesminister Dmytro Kuleba.

Postnord tappar volymer – vill se kompensation

Brevvolymerna fortsätter att sjunka – och de kommer mer än halveras fram till 2030, bedömer Postnord som ser stora utmaningar framför sig.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.