Lördag 27 Nov
Stockholm

Tysk pedofil misstänks för att ha dödat Madeleine McCann 

Madeleine McCann
En tysk pedofil misstänks för att ha dödat Madeleine McCann. Foto:

Efter 13 år så kan fallet Madeleine McCann vara nära en lösning. En tysk pedofil, som just nu avtjänar ett fängelsestraff, misstänks för att ha dödat Madeleine McCann.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 3 maj 2007 så försvann den då 3-åriga brittiska flickan Madeleine McCann från ett hotellrum i Portugal där hon var på semester med sin mamma och pappa. 

Sedan dess har polisen förgäves försökt att utreda vad som har hänt med Madeleine. Under årens lopp har det funnits flera olika teorier, ledtrådar och spår kring Madeleines försvinnande. 

Men varje gång det har känts som att fallet är nära att lösas så har utredarna varit tillbaka på ruta ett igen.

Madeleine McCann. Bildkälla: Stella Pictures.

Tidigare dömd för sexbrott mot barn

Nu – 13 år efter försvinnandet – så kan tyska åklagare vara nära att lösa fallet. En tysk 43-årig pedofil är misstänkt och utreds nu för mordet på Madeleine McCann. 

– Det allmänna åklagarkontoret i Braunschweig utreder en 43-årig tysk medborgare, misstänkt för mord. Av detta kan ni förstå att vi antar att flickan är död, sa statsåklagaren Hans Christian Wolters under torsdagen.  

Polisen ska även ha kunnat fastslå den metod som användes för att döda Madeleine. Ingen kropp har någonsin hittats, skriver The Sun.

Kallades för "den fule"

Mannen avtjänar ett sju års långt fängelsestraff för en våldtäkt som han begick i Portugal två år innan Madeleine försvann. Han är tidigare dömd för flera sexbrott mot barn, skriver brittiska Mirror.

Den tyska pedofilen är vit, blond, smal och 182 centimeter lång. Han bodde i en vit van i det området i Portugal där Madeleine kidnappades.

Enligt Telegraph så sökte Scotland Yard redan 2013 efter den tyska pedofilen. Han beskrevs då som "ful" med en "stor näsa" och "finnig hy". Den tyska pedofilen kan ha sett ut att vara i 20-30 års åldern det året som Madeleine försvann.

I den här husbilen bodde den tyske pedofilen som nu är misstänkt för att ha dödat Madeleine McCann. Bildkälla: Stella Pictures.

Första gången på 13 år

Madeleines föräldrar Kate och Gerry McCann känner att den senaste utvecklingen i fallet är väldigt betydande, skriver BBC.

Clarence Mitchell har representerat familjen McCann sedan Madeleines försvinnande, och under de 13 år hon har varit försvunnen så har Clarence aldrig varit med om att polisen är så specifik gällande en misstänkt gärningsman.

"Allt vi någonsin ville var att hitta henne, få fram sanningen och ställa de skyldiga inför rätta. Vi kommer aldrig förlora hoppet om att hitta Madeleine vid liv, men vad som än händer, så måste vi få veta för att kunna få ro", sa Madeleines föräldrar innan åklagaren tog till orda under torsdagen. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela