Lördag 19 Jun
Stockholm

Därför tänker du på människor du hatar när du onanerar

Att tänka på någon man hatar medan man onanerar är inte ovanligt.
Att tänka på någon man hatar medan man onanerar är inte ovanligt. Foto: Shutterstock

Att ha sexfantasier är vanligt. Men ibland kan man ifrågasätta varför man tänker på en specifik person, som man egentligen inte gillar i verkligheten. Det finns en förklaring till varför, och den är faktiskt väldigt logisk.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tänker du ibland på din sexistiska chef, eller ditt dryga ex när du onanerar??

Det finns faktiskt en förklaring till det.

Det är vanligare än många tror att ha irrationella sexfantasier. Bildkälla: Shutterstock

Handlar om makt

Neil Wilkie är psykoterapeut och författare, och han menar att det är ett sätt för människor att få tillbaka kontrollen och ta tillbaka en slags maktposition. Det gäller oftast om man tänker på någon som tidigare har skadat eller kontrollerat en.

– Undermedvetet säger vi att 'jag är bättre än dig. Jag är i kontroll över vad jag gör. Jag bryr mig inte om vad du tror. Jag kommer ha en underbar orgasm och det kommer inte du', förklarar han.

Ju mer overkligt desto bättre

Det är vanligare än många tror att ha irrationella sexfantasier, förklarar sexterapeuten Kate Moyle. Hon menar att ju längre bort från verkligheten de är, desto mer njutbara är dem.

– Även om man kanske hatar någon aspekt av någon, så finns det egenskaper hos personen som vi tänder på eller tycker är sexiga, berättar hon för Mashable.

Kanalisera känslor

Det är väl känt att lust och makt är sammankopplat. Därför är det inte så konstigt att många kan fantisera om människor de egentligen tycker illa om, eftersom fantasierna låter dem ta tillbaka makten över personen som möjligtvis har fått dem att känna sig maktlösa eller förnedrade.

Det hjälper alltså att kanalisera de inre känslor du har om en situation eller person som har varit upprörande, skriver Mashable.

Kommentera
Kopiera länk
Dela