Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Donald Trump lurad av tonåringar på TikTok under första valmötet

- 21/06/2020, 13:52 -

Det var i Tulsa, Oklahoma som Donald Trumps första valmöte startade. Men trots att hans kampanjteam förväntade sig en miljonpublik dök rekordfå upp. Anledningen? Tonåringar på TikTok.

Under ett rally i Tulsa, Oklahoma förväntades det komma en miljonpublik.

Men tusentals tonåringar på appen TikTok hade andra planer. Det spred sig nämligen fler budskap på appen, där de uppmanades att boka biljetter till Donald Trumps valmöte – för att sedan inte dyka upp.

"Det största någonsin x 10"

Kuppen gick igenom. Trumps kampanjmanager Brad Parscale skröt innan mötet om hur stor efterfrågan varit, och skrev att det skulle bli "det största någonsin x 10", rapporterar Aftonbladet.

Kongressledamoten Alexandra Ocasio Cortez hånar presidenten på Twitter:

Bildkälla: Twitter
Bildkälla: Twitter

”Du blev precis LURAD av tonåringar på TikTok som översvämmade Trumpkampanjen med falska biljettbokningar och lurade dig att tro att en miljon människor ville gå på ert vitmakt-uppträdande tillräckligt mycket för att fylla en area under covid”, skrev hon.

Trump däremot menar att anledningen till varför det kom så få personer berodde på att motdemonstranter stod i vägen utanför arenan, något du kan läsa om här.