Söndag 1 Aug
Stockholm

Undersökning: De är farligast bilförare i Europa

Undersökningen har sett till olika länders beteenden i trafiken.
Undersökningen har sett till olika länders beteenden i trafiken. Foto: Shutterstock

En undersökning har jämfört bilförare runt om i Europa, för att se till hur beteenden i trafiken skiljer sig åt beroende på land. Vi svenskar toppar faktiskt listan i två specifika saker... kan du gissa vilka?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En IPSOS-undersökning visar att de flesta bilförare runt om i Europa uppger sig vara mer snälla och försiktiga i trafiken nu än förr.

Två undantag finns dock – fransmännen och grekerna är på delad första plats när det kommer till aggressivitet, exempelvis att skrika och skälla ut andra bilförare.

47 procent av grekerna uppger i undersökningen att de inte har några problem med att ligga tätt intill bilen framför, samtidigt som hela 70 procent av fransmännen slänger ur sig en och annan förolämpning titt som tätt.

Dessa är farligast

De som toppar listan över det farligaste beteendet i trafiken är grekerna, visar resultaten. Britterna hamnar på en sista plats.

Men vi svenskar då?

Jo då, vi finns också med i undersökningen – nämligen på första plats över de som kör för snabbt eller nära en annan bil. Vi är även duktigast på att ta ögonen från vägen när vi kör, inte så jättebra.

En intressant sak som dyker upp i undersökningen är det faktum att en femtedel av de franska bilförarna uppger sig "inte vara samma person när de kör". De blir mer nervösa, impulsiva och aggressiva bakom ratten. De har något att lära sig av britterna, alltså!

Kommentera
Kopiera länk
Dela