Hon misstänks för att ha hjälpt Jeffrey Epstein med människohandel.
Hon misstänks för att ha hjälpt Jeffrey Epstein med människohandel. - Foto: Dominique Mollard/TT, AP/TT

Jeffrey Epsteins ex-partner gripen – misstänkts ha hjälpt honom

Ghislaine Maxwell​ var en av Jeffrey Epsteins tidigare partners. Nu har hon gripits av FBI, misstänkt för att ha hjälpt honom med den systematiska människohandeln.


Det var i slutet av 2019 som finansmannen och trafficking-anklagade Jeffrey Epstein hittades död i häktet. Han hade tagit sitt liv i väntan på rättegång. Epstein var misstänkt för ett antal brott gällande sexuella övergrepp och trafficking mot minderåriga flickor. 

Jeffrey Epstein blev 66 år gammal. Bildkälla: AP/TT

Hjälpt Epstein finna offer

Nu har hans före detta partner Ghislaine Maxwell gripits av FBI. Hon misstänks för att ha varit inblandad i Epsteins sexuella övergrepp samt systematiska trafficking, då hon tros ha hjälpt Epstein att hitta samt locka offer, skriver Aftonbladet.

Ghislaine Maxwell. Bildkälla: Dominique Mollard/TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.