Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

16-åriga Iwan träffas av blixten – se det otäcka klippet här

- 06/07/2020, 16:01 -

​Under en fotbollsträning med den ryska fotbollsklubben FC Snamja Truda träffas den 16-åriga ​Iwan Saborowskij​ av blixten.

Allt fångas på kameran. Iwan Saborowskij, 16, ses springa mot bollen för att göra mål, men precis när han är påväg att avfyra skottet så träffas han av blixten och faller ihop på planen.

Övriga lagkamrater stod vid sidan om för uppvärmning, men kort efter springer alla ut mot den kollapsade lagkamraten. Enligt TVAIST sprang Anton Basov, lagets tränare, fram och gjorde hjärtmassage och konstgjord andning på Iwan tills dess att ambulans var på plats.

Han fördes snabbt till sjukhus och ligger nu på intensivvård. 

Allvarliga brännskador

På sociala medier skriver klubben:

”Vi var med om en olycka under ett träningspass i dag. Vår unga målvakt Ivan Saborowskij träffades av blixtar och vårdas nu på intensivavdelningen. Vi hoppas att allt går bra”.

16-åringen klarade sig undan med livet i behåll, men har enligt uppgifter från den schweiziska tidningen Blick fått allvarliga brännskador.

Se det dramatiska klippet i videospelaren ovan!