Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lärare får sparken – hostade bebis

- 10/07/2020, 14:35 -

En kvinna fick sparken från sitt lärarjobb efter att hon setts hosta på en bebis i en butik i USA.

I juni fångades en kvinna på övervakningskameror när hon hostade en ettårig bebis i ansiktet upprepade gånger.

Kvinnan, som på bild syns ta av sin ansiktsmask, jobbade tidigare som lärare.

Rasistiska handlingar

Mamman till barnet, latinamerikanska Mireya Mora, berättade för media att hon misstänker att kvinnans agerande var baserat på rasistiska motiveringar. De hade hamnat i en diskussion då kvinnan påstod att Mireya inte höll social distans, något som på kameraövervakningen visade sig inte stämma. Hon hade upprepade gånger även sagt till Mireya att hon inte förstod engelska.

Blev uppsagd

Polisen kunde senare identifiera kvinnan, och när skoldistriktet fick höra om kvinnans handlingar gick de ut med ett meddelande om att hon blivit uppsagd.

"Vi vill informera vårt samhälle om att den distriktsanställda som påstods ha engagerat sig i detta beteende inte längre är anställd i vårt distrikt. Oak Grove School Districts högsta prioritet är säkerheten för våra elever och välbefinnandet för alla barn i samhället vi tjänar. Vi tolererar inte beteende från någon anställd som äventyrar barns säkerhet", skriver de i uttalandet.

Bebisen fick mild feber efter händelsen, men återhämtade sig snabbt och kvinnan fick inga vidare anklagelser, skriver NBC.

Se klippet från övervakningskamerorna i videospelaren ovan!

Läs mer: Mobbningstrend oroar lärare – elever spottar varandra i ansiktet

USA