Onsdag 27 Okt
Stockholm

Psykologiska siffertricket – så gör du

Här är ett psykologiskt trick!
Här är ett psykologiskt trick!. Foto: Shutterstock

Skulle du vilja be om en löneförhöjning, eller kanske behöver få någon att svara en specifik siffra på en fråga du väntar på att ställa? Då har vi det perfekta, psykologiska tricket – och ja, det är helt harmlöst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Psykologiska trick finns det en hel drös av. Vissa ganska uppenbara, andra relativt diskreta. Många använder dem till sina fördelar, vilket kanske inte är så konstigt.

En kille på TikTok delar med sig av ett hyfsat taktfullt tips för de som vill inpränta en specifik siffra i en annan persons huvud – utan att hen ens inser det.

Bildkälla: Shutterstock

Såhär går det till

Börja tidigt under dagen. Egentligen kan du låta det gå längre tid än en dag, men troligtvis behövs det inte. Försök få personen att upprepa siffran, i detta fall kan vi ta siffra nummer två, under dagens gång.

Exempelvis kan du fråga vad klockan är när du redan vet att klockan är två, eller fråga hur många antal personen har av något du vet sedan tidigare är två stycken. Ja, du fattar.

Upprepa

Upprepa processen under dagen. Till slut kan du ställa frågan som du hoppas svaret blir två på. Kanske be personen att gissa på ett nummer mellan ett till tio?

Ett exempel kan du se i videospelaren ovan!

Lycka till!

Kommentera
Kopiera länk
Dela