Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dinka-stammen är världens längsta människor – så långa är de

- 06/08/2020, 14:24 -

Drew Binsky jobbar som resefotograf världen över. När han befann sig i Sydsudan mötte han Dinka-stammen, som man lugnt kan säga räknas till världens längsta människor.

Många brukar säga att de som är födda och uppväxta i Norden ofta blir väldigt långa. Men har du någonsin hört talas om Dinka-stammen?

Majoriteten tillhör Dinka-stammen

I Sydsudan bor det 13 miljoner människor. Majoriteten av dessa tillhör Dinka-stammen, som bor längs med Nilen.

När Drew Binsky hälsade på för att fotografera Sydsudan, mötte han flera Dinka-personer. Binsky förklarar i en video att nästan alla Dinka-människor är extremt långa och smala. I genomsnitt är både män och kvinnor 182 centimeter långa, men de kan bli mycket längre än så.

Varför?

Binsky fortsätter berätta att en biologisk teori är att djur runt området i Sydsudan anpassar sig efter klimatet, som är varmt och fuktigt. Dessa djur brukar ha långa armar och ben, vilket underlättar i värmen. Enkelt förklarat innebär teorin att människor, likt djuren, också anpassar sig efter klimatet.

Därav kan Dinka-stammen räknas till de längsta människorna i hela världen.

Se ett klipp från Drew Binsky i Sydsudan i videospelaren ovan!