Torsdag 18 Aug
Stockholm

Värme kan orsaka "sommar-penis" – så vet du om du har det

Så vet du om du har en "sommar-penis"!
Så vet du om du har en "sommar-penis"!. Foto: Shutterstock

Har du hört talas om en "sommar-penis"? Det är ett begrepp som myntades 2018 och innebär att många känner att deras organ blir större under sommarmånaderna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu är sommarvärmen igång, iallafall över helgen.

Hettan kan leda till att man blir både svettig och trött. Men för somliga med penis kan det innebära att de drabbas av fenomenet "sommar-penis".

Det låter kanske inte som en riktig medicinsk term, men faktum är att Tracy Moore myntade begreppet år 2018 och sedan dess har många forskare ställt sig bakom Moore.

Vad innebär då en "sommar-penis"?

Jo, många män har berättat att de vid högre temperaturer tycker att deras organ ser större ut.

Bildkälla: Shutterstock

Någon som dock menar att åkomman egentligen inte är säsongsbaserad är urologen Jamin Brahmbhatt:

– Oavsett sommar eller vinter så bör din penis behålla samma storlek. När det är kallt ute så försöker din kropp att upprätthålla sin inre värme och därför kan saker tyckas vara mindre. Blodkärl i närheten av huden tränger samma för att upprätthålla den inre värmen. Denna typ av värmereglering bör dock inte påverka den totala storleken på din penis, menar Brahmbhatt.

"Kan ge dig uppfattningen"

Han förklarar vidare att din kropp svettas ut värmen i heta temperaturer.

– Dessutom, när det är varmt ute så dricker du mer vatten, vilket i kombination med svettningar kan göra att din kropp eller hud känns uppblåst. Det i sin tur kan ge dig uppfattningen om att saker är större, avslutar forskaren till Mirror.

Har med kärlen att göra

Dr Dudley Danoff, däremot, har en annan teori på fenomenet "sommar-penis".

Han menar att det har att göra med att dina kärl svullnar till max i värmen, vilket kan göra att en penis med erektion känns större.

– Det finns en anledning till varför folk inte åker på smekmånad till Nordpolen. De åker till Hawaii. Det finns ett skäl till varför badtunnor är attraktiva för romanser, avslutar Danoff till Mirror.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.