Zachary står nu misstänkt för mordet på sin granne.
Zachary står nu misstänkt för mordet på sin granne. - Foto: TikTok

18-åriga Zachary mördade sin granne – för att "bli känd på TikTok"

Tidigare i somras rapporterade Nyheter24 om ett gäng ungdomar som filmade när de fann en svart resväska vid en strand. Den visade sig innehålla mänskliga kroppsdelar. Nu har den mördade personen identifierats och en rättegång inletts.


Minns du artikeln som Nyheter24 skrev om den 22 juni, där ett gäng ungdomar hittade en resväska på stranden och filmade händelsen på TikTok? 

I en video som blivit viral världen över, dokumenterar ungdomarna när de hittar väskan och ringer dit polisen. 

I klippet ser vi hur de öppnar resväskan, och i en text förklarar användaren som går under namnet @ughhenry, att det började stinka så fort de fick upp den. Det visade sig senare att polisen inlett en utredning, då mänskliga kroppsdelar hade hittats i resväskan.

Resväskan som de hittade på stranden. Bildkälla: TikTok

Var grannar

Nu har alla frågor fått svar. De mänskliga kroppsdelarna visade sig tillhöra William Durham, 51. 

Personen som nu är misstänkt för mordet är 18-åriga Zachary Latham. William och Zachary bodde sedan tidigare grannar med varandra i New Jersey, USA. Enligt uppgifter uppstod det ofta bråk mellan dem.

Zachary publicerade innan mordet flera videoklipp på TikTok där han syns argumentera och bråka med någon ur Durham-familjen. En av de mest populära klippen har över 3 miljoner likes.

Ville "bli känd på TikTok"

Enligt rapporter ska Zachary ha huggit ihjäl William efter att familjen konfronterat honom för att nästan köra på en av sönerna med bil.

Enligt åklagaren högg Zachary ihjäl 51-åringen i ett försök att "bli känd på TikTok". 18-åringen själv menar att det handlar om självförsvar.

Misstänks för mord

Just nu är Zachary på fri fot, men endast i väntan på rättegång. Han är misstänkt för mord, grov misshandel och vapenbrott, skriver Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna efter skottlossning

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.