Fredag 7 Maj
Stockholm

Tjejer svarar på vad de skulle göra om alla män försvann: "Leva utan rädsla"

Flera tjejer svarade på frågan.
Flera tjejer svarade på frågan. Foto: Pixabay, Instagram/girlsagainstoppression

Det gjordes en undersökning i Sydafrika, då flera tjejer och kvinnor fick svara på frågan om vad de skulle göra om alla män plötsligt försvann. Låt oss säga att svaren får tala för sig själva...

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att det kan vara obehagligt att gå ut och gå ensam om kvällarna kan nog många instämma i. Men för de flesta kvinnor kan rädslan vara så stark att de helt undviker att gå ut när mörkret lagt sig, eller undviker olika klädesplagg för att slippa kommentarer och blickar.

"Ha på mig vad jag vill"

En Instagram-sida vid namn "girlsagainstopression" tog beslutet att fråga sina 43 000 kvinnliga följare om vad det första de skulle göra ifall att alla män i världen plötsligt försvann – och svaren är sannerligen ögonöppnande.

Bildkälla: Instagram/girlsagainstoppression

Sex av svaren antydde på att de skulle klä sig i exakt vad de ville. Kanske inte verkar som en stor grej för många, men många kvinnor kan nog känna igen sig.

Hårdare straff

Två personer svarade att de skulle införa en långvarig politisk förändring. Det handlade bland annat om hårdare straff mot våldtäktsmän och mördare, samt att få ordning på det länge omdiskuterade lönegapet mellan män och kvinnor.

Bildkälla: Instagram/girlsagainstoppression

"Känna mig säker", "leva utan rädsla för att bli våldtagen" och "kunna gå utanför huset utan att ta med pepparsprej" var några av svaren.

Bildkälla: Instagram/girlsagainstoppression

Som bilden visar var det absolut vanligaste svaret att tjejerna och kvinnorna vill kunna gå ut och gå utan att känna sig rädda för att bli attackerade. Sju av svaren löd att de skulle vilja spendera mer tid i naturen, att åka och campa eller åka till stranden.

Andra hade svarat att de drömmer om att gå ut och springa med musik på högsta volym i öronen, något många kvinnor undviker på grund av rädsla.

Kommentera
Kopiera länk
Dela