Lördag 16 Okt
Stockholm

Regeringsföreträdare: "Vaccin kommer inte vara räddningen"

Det ser inte ljust ut, enligt regeringsföreträdare.
Det ser inte ljust ut, enligt regeringsföreträdare. Foto: Pixabay

Anonyma regeringsföreträdare är inte positivt inställda till att livet kommer att återgå till det normala under den närmsta framtiden. Enligt dem kan samhället som det ser ut nu komma att bli vardag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det ser inte ljust ut i coronakrisen. Iallafall inte om man lyssnar på inflytelserika röster i regeringskansliet.

Enligt dem är corona det nya normala och att återvända till ett samhälle utan covid-19 inte är särskilt sannolikt.

– Vaccin kommer nog inte vara räddningen. Säg att vi får 70 procents vaccinering, bra, men sedan bildas en ny stam, då måste det fram ett nytt vaccin, säger en anonym regeringsföreträdare i ett reportage ur Expressen.

"Utmanande"

Att ett vaccin skulle vara lösningen menar personerna i reportaget är en kortsiktig lösning. Att människor fortsätter insjukna i corona, speciellt under vinterhalvåret, kommer bli en vana.

Enligt de anonyma regeringsrösterna kan det komma att bli nödvändigt att övertala människor att vaccinera sig flera gånger per år, vilket väcker frågan kring huruvida staten har råd med ett sådant program.

– Det är utmanande att uppnå en immunitet i en hel befolkning. Vi kämpar fortfarande med mässlingsvaccinet, trots att det är ett utmärkt vaccin. Erfarenheten visar att det tar tid, säger Karin Tegmark-Wisell på Folkhälsomyndigheten till Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela