En person har förts till sjukhus efter påträffat mystiskt paket.
En person har förts till sjukhus efter påträffat mystiskt paket. - Foto: Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT.

Person till sjukhus efter larm om farlig vätska

Vid 13.30-tiden idag ryckte räddningstjänsten ut till Postnords Terminal i Vallentuna, efter ett larm om en påträffad farlig vätska. En person har förts till sjukhus.


Det var vid 13.30 idag som larmet om en flaska med en misstänkt farlig vätska påträffats på Postnords Terminal i Vallentuna. Då ryckte räddningstjänsten ut till platsen. 

Aftonbladet rapporterar att en person har först till sjukhus för att ha varit illamående. Flera personer på platsen ska också ha mått illa, men har inte behövts besöka sjukhus.

– Även ambulanspersonalen började känna sig dålig på väg till sjuhuset, säger Henrik Jynnesjö, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, till Aftonbladet.

Rengöringsmedel som läckt

Vid klockan 10.41 idag skrev polisen på sin hemsida att personalen på en terminal i Vallentuna hade upptäckt som luktat starkt, illa och varit irriterande vid inandning.

Paketet placerades utomhus medan räddningstjänst, polis och ambulans larmades och anlände till platsen. 

"När adressaten lokaliserats kunde denne berätta att paketet som de inte hämtat ut innehåller matvaror som skickats till dem från utlandet och insatsen kunde avvecklas", skriver polisen på sin hemsida. 

Klockan 12.00 kom dock uppdateringen om att räddningstjänsten öppnat paketet och upptäckt att det som luktade starkt och irriterande var rengöringsmedel som hade läckt. 

Om händelserna är ihopkopplade är ännu oklart. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!