Smittskyddsläkarens krav: Stäng alla högstadieskolor

- 11/12/2020, 14:26
Region Stockholm rekommenderar distansundervisning.

Region Stockholm rekommenderar distansundervisning.

Bildkälla: Pexels.

Region stockholm uppmanar högstadieskolor att gå över till distansundervisning från och med måndag. Rekommendationen kommer från regionens smittskyddsläkare. "Vi måste kraftfullt minska våra kontakter".

I ett pressmedelande uppmanar Region Stockholm alla högstadieskolor i stockholmsregionen att stänga och övergå till distansundervisning från och med måndag, skriver Aftonbladet

– Vi måste kraftfullt minska våra kontakter så tyvärr tvingas jag rekommendera att kommunerna från måndag avslutar undervisning på plats för eleverna i högstadiet och övergår till distansundervisning resten av terminen. Jag pratar nu med kommunerna så att de kan informera skolor och elever, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare för Region Stockholm.

Österlund understryker även vikten av att begränsa sina sociala kontakter till några få personer på fritiden. 

Gymnasieskolor 

Förra veckan kom beskedet om att alla Sveriges gymnasieskolor övergår till distansundervisning till den 6 januari. Anledningen till beskedet är att minska trängseln i samhället, och där med smittspridningen. 

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson förklarade även att man sett en stor smittspridning i den åldersgruppen.

Stefan Löfven var tydlig med att beskedet inte innebar ett förlängt jullov. 

Bildkälla: Henrik Montgomery/TT.

LÄS MER:

Därför ges inga yrken förtur till vaccin – enligt FHM

Dystra statistiken – rekordhög coronasmitta i Sverige

Kritiskt läge inom Region Stockholm – 99 procent fullt på iva