Nu varnar grannarna Trump: "Du får inte bo här"

- 18/12/2020, 19:47

Snart är det dags för Donald Trump att flytta ut ur Vita huset och han har redan börjat kolla på nya boenden. Men detta är inte Trumps framtida grannar lika nöjda med.

Donald Trump kommer från och med nästa år inte längre bo i Vita huset. Men familjen är ute i god tid för att hitta en ny bostad. En lägenhet i golfklubben "Mar-a-Lago", som Trump äger sedan 1985, har redan börjat renoveras.

Melania Trump är även i full gång med att leta efter en skola för 14-årige sonen Barron Trump, i staden Palm Beach, Florida. 

Men några som inte är riktigt lika nöjda med familjens nya flyttplaner är presidentens grannar, som i ett brev varnar om att familjen Trump inte kan flytta in i huset.  

"Undvik en pinsam situation"

En advokat som representerar familjen som bor bredvid Trumps golfklubb har nämligen skrivit ett brev som har skickats till staden Palm Beach och USA:s underrättelsetjänst. I brevet tar advokaten upp ett avtal som omöjliggör att Trump flyttar in i Mar-a-Lago. 

”För att undvika en pinsam situation för alla och för att ge presidenten tid för att hitta en annan boendesituation i området, räknar vi med att ni kommer påminna hans team om avtalet”, skriver advokaten i brevet, enligt The Guardian, och fortsätter: 

"Palm Beach har många ljuvliga fastigheter till salu, säkerligen kan han hitta en som möter hans behov."

Vad står i avtalet? 

1993 gjordes ett avtal mellan Donald Trump och den lokala myndigheten i Palm Beach – som gick ut på att Trump fick omvandla den privata bostaden till en publik verksamhet, så länge han gick med på vissa regler. 

En regel är bland annat att han bara får bo i Mar-a-Lago under tre veckor om året. 

Om Trump bryter avtalet och bestämmer sig för att flytta in på golfklubben permanent, kan han hamna i en komplicerad juridisk konflikt med staden, skriver The Guardian

Donald, Melania och Barron Trump. Bildkälla: Steve Helber/TT.