Pappan lämnade födelsedagsöverraskning till sonen innan han dog

- 16/01/2021, 16:08 -

Matt Goodmans pappa dog för sex år sedan. Men han lämnade en överraskning till sonen efter sig, som får våra hjärtan att smälta. "Förmodligen den finaste presenten jag någonsin fått", säger Matt.

Amerikanen Matt Goodman önskade sig bara en sak när han fyllde 21 – att hans pappa John Goodman hade kunnat vara med och fira. Tyvärr dog pappan, till följd av matstrupscancer, för sex år sedan. Men han hade lämnat en mycket speciell överraskning till sonen. 

John Goodman hade tänkt till ordentligt och kommit på ett sätt att fira sonens födelsedag – genom att vara där själsligt.

Han lämnade nämligen en tio dollars sedel som Matt skulle få använda när han fyllde 21 och fick köpa sin första lagliga öl. En hemlighet som mamman och systern höll i sex år, enligt CNN. 

"Finaste presenten någonsin"

Den 6:e december var det dags för Matt att få köpa sin första öl. 

– Vetskapen av att han hade planerat inför en stor stund i mitt liv betydde allt. För även om han var borta, gjorde han allt han kunde för att fira min 21-årsdag, säger Matt till CNN och fortsätter: 

– Det var nog den finaste presenten jag någonsin fått. 

"Fanns alltid där"

Pappans död är det svåraste Matt någonsin behövt ta sig igenom. 

– Han var min bästa vän, han var en skojare som gjorde vad som helst för att få mig skratta, berättar Matt för CNN

John Goodman fanns alltid där för sonen Matt, innan hans tragiska bortgång. Han missade varken fotbollsmatcher, födelsedagar eller när sonen gick igenom hjärtesorg. Därför var det en självklarhet att han skulle närvara när sonen fick köpa sin första öl, på ett eller annat sätt. 

Födelsedagspresent från öljätten 

Matt delade med sig av pappans fina födelsedagspresent på Twitter. Något som snabbt därefter blev viralt. 

Tweeten nådde till och med det berömda ölföretaget Budweiser, som också ville skicka en födelsedagspresent till Matt. Nämligen hela åtta paket med öl. 

"Vi skålar för din pappa, Matt. Han köpte din första öl och den nästa är från oss", skrev Budweiser på Twitter