Här får du semestra om du är vaccinerad.
Här får du semestra om du är vaccinerad. - Foto: Bildkälla: Pexels.

Här är länderna du får besöka – när du är vaccinerad

Att åka på solsemester känns för många väldigt långt bort med tanke på den rådande pandemin. Men vissa länder planerar att börja välkomna turister – om de är vaccinerade.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Saknar du också att resa? Nu planerar flera semesterorter att välkomna turister. På ett villkor – att de är vaccinerade. 

Enligt Independent försöker även flygindustrin övertala WHO att tillåta människor att flyga utan att först behöva sätta sig själva i karantän. Så länge man har vaccinerats. 

Här är länderna som planerar att öppna upp för turister, som är vaccinerade. 

Seychellerna

Republikanen Seychellerna i indiska oceanen har tidigare haft ett krav på att resenärer sätter sig själva i karantän i 10 dagar när de anländer till semesterparadiset. Nu vill man avskaffa karantänkraven och istället införa krav på full vaccination innan man besöker landet. 

Seychellerna kommer välkomna människor från hela världen, som är vaccinerade mot covid-19. Man ska även kunna visa upp ett negativt coronatest som tagits högst 72 timmar innan flygresan. 

För att räknas som vaccinerad behöver man kunna visa upp ett officiellt intyg på att man har fått båda doserna av vaccin från Pfizer, AstraZeneca, Moderna eller Janssen, skriver Independent. 

Bildkälla: Yvonne Åsell / SvD / TT.

Rumänien 

Även Rumänien har meddelat att besökare inte behöver isolera sig vid ankomst, om de fått båda doserna av ett coronavaccin. 

Även här gäller två doser vaccin och man ska ha fått den andra dosen minst tio dagar innan man landar i Rumänien. 

Landets nationella kommitté för nödsituationer ska ha sagt att anledningen till dessa nya regler är att smittokurvan i landet har gått ner. Samt att man behöver värna om landets ekonomi, skriver Independent. 

Bildkälla: Unsplash.

Island

Enligt isländska myndigheter ska personer med ett giltigt internationellt vaccinationsintyg inte behöva förhålla sig till landets regler om att testas och isoleras vid ankomst. 

Däremot understryker man att landets nuvarande resebegränsningar fortfarande gäller. Island är endast öppet för dess invånare, medborgare från EES-länder och personer från Schweiz. Därmed får till exempel inte britter resa in i landet, enligt Independent. 

Bildkälla: Unsplash.

Cypern 

Redan i december gick Cypern ut, som första EU-land, med att man planerade att upphäva inresekrav som till exempel obligatoriska coronatester och karantän, för människor som vaccinerat sig. 

Detta beslut kommer dock förmodligen inte träda i kraft förens mars. 

– Den nya handlingsplanen förväntas öka flygbolagens intresse att genomföra flygningar till Cypern, förbättra anslutningen och öka passagerartrafiken, säger landets transportminister Yiannis Karousos, enligt Independent

Bildkälla: Pexels.

LÄS MER: 

Kryphål i lagen – svenska ungdomar festar i Österrike

Husdjur kan behöva vaccineras mot coronaviruset

Danmark vaccinerar snabbast i EU – därför hänger inte Sverige med

/
/
/