Ett bråk om snöskottning urartade i Pennsylvania och tre personer dog.
Ett bråk om snöskottning urartade i Pennsylvania och tre personer dog. - Foto: Foto: David Stephenson/TT och Dave Scherbenco/TT

Grannarnas bråk om snöskottning urartade — tre döda

Att inte komma överens med sina grannar hör kanske inte till ovanligheterna, men det är sällan som grannsämjan är så pass dålig att tre personer dör — efter ett bråk om hur man skottar snö. Det var precis vad som hände i Pennsylvania i måndags.


Den amerikanska delstaten Pennsylvania har, ända sedan i söndags, varit hårt drabbat av ett kraftigt snöfall. Enligt den lokala TV-stationen 6ABC News utfärdade delstatens guvernör, Tom Wolf, nödläge på grund av ovädret under gårdagen.

Men redan i måndags hade snöfallet oanade — och dödliga — konsekvenser.

Återkommande bråk om snöskottning

Foto: David Stephenson/TT

Det var för två månader sedan som en konflikt uppstod mellan ett äldre par och en manlig granne i den lilla orten Plains i Pennsylvania. Efter en snöstorm i december hade grannarna, enligt uppgifter till CNN, börjat bråka med varandra angående snöröjningen på gatan.

I måndags, efter ytterligare en snöstorm, blossade konflikten upp igen. Paret hade då skottat snö från sina parkeringsplatser på gatan och sedan dumpat snön på mannens uppfart, rapporterar CNN med hänvisning till en beskrivning av händelseförloppet från distriktsåklagaren.

Situationen eskalerade — tre döda

När mannen konfronterade paret och bad dem att sluta skotta upp snö på hans garageuppfart eskalerade situationen snabbt. Mannen ska, enligt den lokala polischefen Dale Binker, ha hämtat ett vapen för att sedan skjuta paret. Båda två avled på platsen. 

Tre personer påträffades döda efter bråket i Plains. Foto: Dave Scherbenco/TT

Samtidigt som polisen anlände till platsen, bara minuter efter att paret skjutits, tog mannen sitt eget liv. 

Brottsutredningen är därmed avslutad och inget åtal kommer att väckas eftersom den misstänkte gärningsmannen inte är vid liv. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.