Joe Biden vill inte ge Trump tillgång till hemlig säkerhetsinformation

- 06/02/2021, 17:25

Den 20 januari svors Joe Biden in som USA:s nya president efter ett historiskt val. Under Bidens första tv-framträdande efter att han tillträdde ämbetet sade han att det är riskabelt att ge Trump tillgång till hemligstämplad information.

2021 drog igång ordentligt efter att det blev klart att Joe Biden vann det långdragna men ack så spännande presidentvalet mot förra presidenten Donald Trump.

Diskuterade möjligheten att ge hemlig information

Det är ingenting nytt att Biden inte har mycket gott att säga om den förra presidenten och hans beslut under sina dagar som landets president.

Trots att det är väldigt tydligt så framgick det ännu mer under Bidens första tv-framträdande efter att ha vunnit valet. I intervjun med CBS News diskuterar han huruvida Trump borde få tillgång till hemligstämplad säkerhets-och underrättelseinformation, något som alla tidigare presidenter har möjlighet att få.

"Ingen anledning"

Biden menar att han inte borde få tillgång till informationen på grund av hans oberäkneliga beteende. Av vilka anledningar vill han dock inte spekulera i.

– Det finns ingen anledning att han ska få den informationen. Vad finns det för värde i det? Vilket inflytande har han över huvud taget, utöver det faktum att han kan råka försäga sig?

Trump den första att bli utan

Enligt tidigare rutiner erbjuds före detta presidenter sådan hemligstämplad information av den sittande presidenten. Några av de som fått tillgång tidigare är Jimmy CarterBill ClintonGeorge W. Bush och Barack Obama. Trump väntas bli den första före detta presidenten som lämnas utan, till många säkerhetsexperters glädje.