- Foto: Foto: Pressbild, Claudio Bresciani/TT

Moderaten skickade nakenbilder – petas nu från regiongrupp

Efter misstroendeomröstningen i Moderaternas regiongrupp stod det klart. Regionrådet Dan Sylvebo utesluts efter att han skickade nakenbilder på två kvinnor utan deras tillstånd.


Det pågår en fejd mellan de två moderata regionråden Dan Sylvebo, 43 och Malin Wengholm, 44 i Jönköping. Det som först var en intern strid har nu blivit offentligt. 

Haft en hålhake på mig 

Sylvebo menar att Wengholm har haft en hålhake på honom under de senaste två åren. Han menar att hon ska ha velat få bort honom sedan han rekryterades. Något som hon nekar till. 

Regionråd Malin Wengholm, 2:e vice ordförande i regionstyrelsen i Region Jönköpings län. Foto: Pressbild

Nakenbilderna

Sylvebo har anklagats för att ha skickat nakenbilder på två kvinnor till sin kompis utan att ha deras tillåtelse till att göra detta. Han ska också ha skickat bilder på sitt könsorgan, så kallade "dick pics". 

Omröstningen i Moderaternas regiongrupp visade att han tvingas avgå. 15 personer röstade för hans avgång och sex personer röstade mot hans avgång.

Sorg i hjärtat

Nyheter24 har pratat med Dan Sylvebo. Han förklarar hur det känns efter omröstningen. 

– Det är med sorg i hjärtat jag har tagit del av resultatet av omröstningen. Siffrorna är vad de är. Jag vill dock tacka dem som trots allt gav mig förtroende, säger Sylveborg.

Sylvebos framtidsplaner

Han berättar hur framtiden kommer att se ut för honom.

– Jag kommer att stanna på min post mandatperioden ut. Jag är övertygad om att jag kan åstadkomma mycket politiskt även utan partiflagg. Jag är vald av regionfullmäktige för ett samhällsuppdrag och jag kommer göra en insats som gagnar samhället även som politisk vilde. 

Han avslutar med att säga att han vet vad han kan och kommer att visa det för samhällets skull.

Läs mer:

Kommunalråd döms för våldtäkt i hovrätten

Sextabben: M-toppens adress leder till sexleksaks-sajt

Schulman rasar mot M-toppen – efter flyktingbilden: "Avsmak"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.