En lärare i Kristianstad misstänks ha onanerat under en lektion.
En lärare i Kristianstad misstänks ha onanerat under en lektion. - Foto: Foto: Henrik Montgomery/TT och Bertil Ericson/TT

Lärare avstängd – misstänks ha onanerat under lektion

En lärare vid en högstadieskola i Kristianstad har blivit avstängd – efter misstankar om att han onanerat under en digital lektion.


Under torsdagen höll en manlig lärare i en digital lektion med sjundeklassare på en högstadieskola i Kristianstad. Men under lektionens gång uppfattade flera elever att läraren onanerade och händelseförloppet filmades därför av några elever – som sedan spred filmen på sociala medier. 

Lärarens förklaring: "Jag har hudsvamp"

Läraren förnekar att han skulle ha onanerat och menar istället att han har en hudåkomma som gjorde att han kliade sig själv innanför byxorna – oviss om att det syntes i kameran när han visade upp en instruktionsfilm.

Foto: Bertil Ericson/TT

– Jag tog för givet att filmen visades i helskärmsläge för eleverna. Medan filmen rullade kliade jag mig innanför byxorna i ljumsken, där jag har hudsvamp. Jag hade ingen aning om att jag då var synlig i halvskärmsläge. En av eleverna uppmärksammade mig på det efter ett tag, säger han till Kristianstadsbladet och fortsätter:

– Jag har själv sett filmen i efterhand och jag tycker att filmen stärker min version. 

Avstängd och utreds

Kommunen vidtog snabbt åtgärder när de fick uppgifter om misstankarna mot läraren.

– Så fort vi fick kännedom om detta via skolchefen för skolområdet så agerade vi genom att läraren stängdes av, utan lön, under den tid som utredningen pågår, säger Kenth Olsson, chef för barn- och ungdomsförvaltningen vid Kristianstad kommun, till Nyheter24 och fortsätter:

Foto: Johan Nilsson/TT

– Den här utredningen har påbörjats och vi kommer då att titta utifrån vårt arbetsrättsliga reglemente och etiska riktlinjer om det förekommit olämpligt beteende. När den utredningen är klar tar vi ett mer definitivt beslut kring hur vi ska agera mot läraren ifråga.

Läraren själv har en förståelse för att en utredning inletts.

– Det var himla klantigt gjort av mig. Jag har förståelse för att det görs en utredning, säger han till Kristianstadsbladet.

Läs mer:

Elever tvingas till distansundervisning – efter inrikesresor

Förskollärare tejpade igen barns mun med silvertejp

Lärare fick fortsätta jobba trots anklagelser – åtalas för barnporr

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!