Jan Emanuel är toppkandidat för Folklistan inför EU-valet 2024.
Jan Emanuel är toppkandidat för Folklistan inför EU-valet 2024. - Foto: Anders Wiklund/TT och Fredrik Sandberg/TT

Jan Emanuels miljonbolag – så mycket pengar tjänar han

Jan Emanuel kan titulera sig som entreprenör, politiker, tv-profil och författare. Nyheter24 har kikat närmare på mångsysslarens bolag och inkomst.


Han har både varit socialdemokratisk riksdagsledamot och vunnit "Expedition: Robinson", suttit i kommunfullmäktige i Norrtälje och medverkat i "Realitystjärnorna på godset", skrivit självbiografin "Så var det med det" och blivit en gigant i sociala medier med över 220 000 följare på Instagram.

Allra senast har mångsysslaren Jan Emanuel blivit utsedd till Folklistans toppkandidat inför EU-valet. Inför det stundande valet är en av de mest eftersökta frågorna hur stor förmögenhet entreprenören, tv-profilen och politikern har.

Nyheter24 har därför kikat närmare på Jan Emanuels inkomst och bolag.

Allt om Jan Emanuel: Fru, barn, Folklistan och Robinson

Jan Emanuel i "Expedition Robinson". Foto: Pressens bild/TT

Jan Emanuel ger ut självbiografi: "Fattigdom, droger och brutalt våld"

Miljoner i Jan Emanuels bolag

Totalt har Jan Emanuel 14 bolagsengagemang. Han sitter som vd i "Corporate Finance Nordic Holding AB", vilket är moderbolaget i en koncern med flera bolag där entreprenören innehar vd-posten i tre av dem: 

I "Dandelion Specialfastigheter AB", som förvaltar just specialfastigheter, redovisade man en omsättning på 8,7 miljoner kronor och en vinst på 3,9 miljoner kronor i december 2022. Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till 69,4 miljoner kronor.

Jan Emanuel har 14 bolagsengagemang. Foto: Staffan Löwstedt/SVD/TT

"Consortius AB" ska ägna sig åt ägande och förvaltning av bolag och fastigheter. I december 2022 redovisade bolaget en omsättning på 721 000 kronor samt en vinst på 4,9 miljoner kronor. Tillgångarna uppmättes till 161,2 miljoner kronor.

Vid samma tid redovisade "Proletären Properties AB", som även de ska äga och förvalta specialfastigheter, en omsättning på 2,9 miljoner kronor och en vinst på en miljon kronor. Man redovisade då också tillgångarna i bolaget som uppgick till 35,8 miljoner kronor.

"Sophie Arvebrink AB" ingår fortsatt i koncernen, men Jan Emanuel avregistrerades som vd under 2023.

Allt om Folklistan: Grundare, kandidater och EU-valet 2024

Foto: Johan Nilsson/TT

Jan Emanuels lön – så mycket pengar tjänar han

Men hur ser då Jan Emanuels inkomst ut? Enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade han en fastställd förvärvsinkomst på 930 000 kronor under 2022, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå.

Utöver detta hade entreprenören och politikern ett överskott av kapital som landade på 456 000 kronor. 

Därför sålde Jan Emanuel sina lyxbilar: "Sanningen är att..."

/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nordea-chefen: Bedrägerivågen värst i Sverige

JO granskar tredje Kinberg Batra-rekrytering

Justitieombudsmannen (JO) granskar ytterligare en rekrytering kopplad till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

Ny skyddsjakt på skånsk varg

Efter flera vargangrepp mot får på Söderåsen i Skåne blir skyddsjakt återigen aktuell.

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Mohammed Salem hade precis välkomnat sitt eget barn till jorden när han såg en gråtande kvinna begrava sitt ansikte i en liten lakaninsvept kropp.

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

1 timme sedan
Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

1 timme sedan
Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.