En psykiatriker IVO-anmäls – efter att ha somnat under flera terapisessioner.
En psykiatriker IVO-anmäls – efter att ha somnat under flera terapisessioner. - Foto: Foto: Stina Stjernkvist/TT och Pontus Lundahl/TT

Psykiatriker anmäls – somnade under samtal: "Sövande att lyssna på"

En kvinna i Mölndal har anmält en psykiatriker till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) – efter att han vid flera tillfällen ska ha somnat under deras terapisessioner.


Det var i augusti 2020 som kvinnan från Mölndal först kontaktade den manlige psykiatrikern. Därefter följde en rad besök hos psykiatrikern, som är verksam i Göteborgsområdet, men alltid med samma utgång – han somnade.

"Sövande att lyssna på dig"

Foto: Yvonne Åsell/SvD/TT

När kvinnan till slut konfronterade psykiatrikern ska han ha svarat att " det var sövande att lyssna på dig när du inte kom någonstans i dina tankar".

Anmälts till IVO

Nu har kvinnan anmält psykiatrikern till IVO. I anmälan skriver hon att det kändes både oprofessionellt och oförskämt att han somnat när hon berättat om sina psykiska besvär. Dessutom menar hon att bemötandet bekräftade den oro hon sökt hjälp för – nämligen att inte bli sedd eller tagen på allvar.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

”Det kändes som att jag inte var värd att bli lyssnad på och det är ett av mina problem.”, skriver hon i anmälan, enligt Mölndals-Posten

Läs mer:

Hjärtoperation blev uppskjuten sju gånger – barn dog

Svensk gynekolog anmäld – ska ha ofredat kvinnor sexuellt

Manlig läkare åtalas för flera sexuella övergrepp – på patienter

IVO
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!